Oţelul, sprint de neoprit spre titlu. Extaz la Galaţi după victoria în faţa celor de la Rapid / FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul ligii I, Oţelul Galaţi, şi-a menţinut avansul în clasament faţă de principalele sale urmăritoare, în urma victoriei obţinută în această seară în faţa celor de la Rapid Bucureşti, scor 1-0,. Golul imensei victorii gălăţene a fost marcat de Pena, în minutul 69.

Click aici pentru GALERIE FOTO

Oţelul a făcut un pas uriaş spre câştigarea campionatului, în faţa a peste 10.000 de suporteri gălăţeni în extaz la finalul confruntării cu echipa giuleşteană. Un succes a cărui importanţă este amplificată de impactul avut asupra celor de la Rapid, care au ieşit în urma acestui eşec din lupta pentru câştigarea campionatului, lucru recunoscut la finalul jocului de antrenorul giuleştenilor, Marius Şumudică.


„Acum nu ne rămâne decât să încercăm să ne îndeplinim obiectivul de la începutul campionatului, să ajungem în Europa League. Era foarte greu, chiar şi dacă nu pierdeam acest joc, să ne mai putem bate la titlul, distanţa de Oţelul acum e foarte mare. E foarte greu pentru toate celelate echipe să mai prindă din urmă pe Oţelul, ar însemna să câştige întruna iar cei din Galaţi să piardă mereu, ceea ce mi se pare imposibil. Îi felicit pe cei de la Oţelul, joacă fiecare meci ca o finală de Liga Campionilor, îşi doresc titlul mai mult ca oricine. Dacă vor reuşi să fie campioni, voi fi fericit pentru ei. Nu au cea mai valoroasă echipă, dar din punct de vedere al determinării şi al forţei grupului, sunt de departe cei mai tari din campionat", a declarat Marius Şumudică.


Marius Stan, directorul general al clubul gălăţean, a spus că cel mai important câştig după acest meci este faptul că mai trecut încă o etapă cu echipa sa menţinându-şi avansaul luat în clasament anul trecut. „Am luat trei puncte imense. Important este că a mai trecut încă o etapă şi ne-am păstrat avansul. O victorie la fel de mare este că am umplut tribunele. Un succes obţinut cu un sacrificiu imens din partea băieţilor, de altfel aceasta este caracteristica de bază a echipei noastre", a declarat Marius Stan.


Marcatorul golului victoriei gălăţene, Marius Pena, a spus că nu-l deranjează faptul că nu începe meciurile ca titular, deşi a marcat în mai toate ultimele partide ale celor de la Oţelul. „Important este să fim fericiţi. Cred că este prematur să vorbim despre o detaşare a noastră în fruntea clasamentului, o luăm pas cu pas", a spus Pena.


Dorinel Munteanu, antrenorul Oţelului, a spus că, în lupta pentru titlu, nu-l interesează rezultatele contracandidatelor. „Nici nu mă uit la CFR - Timişoara, nu ne gândim la celelate rezultate, ci doar la ce facem noi. Degeaba câştigă celelalte echipe dacă noi ne facem treaba şi vom continua în acest ritm, din victorie în victorie. Jucătorii mei merită felicitări doar în această seară, de mâine să le uite, începem pregătirile pentru jocul următor, de la Târgu Mureş", a declarat Dorinel Munteanu.


Arbitrul Balaj a refuzat un penalti clar celor de la Oţelul


Momentul în care Marcos Antonio îl faultează pe Pena şi mai face şi henţ.

image


Pe lângă golul marcat, Pena ar fi trebuit să obţină şi un penalti în minutul 82 la o fază la care arbitrul Cristi Balaj a greşit grav. Marcos Antonio l-a faultat în careu pe atacantul gălăţean, l-a tras cu ambele mâini, s-a urcat pe el şi totodată rapidistul a şi pus mâna pe minge.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite