Galaţi: Oţelul, calificare compromisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Oţelul, calificare compromisă
Galaţi: Oţelul, calificare compromisă

Handbalistele de la Oţelul Galaţi, eşec pe teren propriu în Cupa EHF: 27-28 cu ZRK Kikinda (Serbia)

Ajunsă în ediţia trecută până în sferturile de finală din Cupa Cupelor, Oţelul Galaţi este acum foarte aproape să iasă din cupele europene chiar după primul tur jucat. Formaţia gălăţeană a pierdut meciul de ieri de pe teren propriu cu ZRK Kikinda (Serbia), scor 27-28 (15-14), primă manşă din cadrul turului doi al Cupei EHF.

Două echipe foarte asemănătoare

A fost un duel între două formaţii de valoare apropiată, parcă surori gemene, ambele arătând slăbiciuni la aceleaşi capitole: joc defensiv slab şi portari care foarte rar şi-au ajutat echipa. Oţelul a fost ceva mai bună pe faza ofensivă în prima repriză, în special graţie Ameliei Busuioceanu – cea mai bună marcatoare a meciului. A preluat conducerea în minutul 13 (scor 6-5), s-a dus la avans de două goluri dar nu a putut să ţină prea mult de el.


În poartă, junioarea Andrea Polocoşer nu s-a făcut de râs, dar nu a putut să o înlocuiască pe accidentata Ramona Bocăneala la nivelul cerut de cupele europene. Nu a fost ajutată nici de coechipere, cu un joc defensiv dezamăgitor, astfel că de la 12-10 (min. 23) în locul desprinderii s-a restabilit egalitatea, formaţia din Serbia marcând la fiecare atac.


Un zvâc şi-apoi derută

Începutul reprizei secunde a readus pe Oţelul la un avantaj de două goluri (17-15, min. 33) iar de acolo s-a rupt filmul. Transferată chiar înaintea acestui meci pentru a aduce plusul pe linia de nouă metri, Adriana Ţăcălie şi-a îngropat echipa cu patru greşeli tehnice neforţate la rând care au generat un dezolant 17-20 (min. 39).

Oţelul a mai avut o singură zvâcnire (22-21, min. 46), dar un şapte metri ratat de Busuioceanu, plus ghinionul unei aruncări în bară, a însemnat aer pentru Kikinda. 24-28 cu trei minute înainte de final şi totul părea pierdut, dar entuziasmul din echipa sârbă a adus relaxare şi un singur gol la final.

De ajuns pentru a readuce un dram de speranţă în tabără gălăţeană pentru returul de peste o săptămână.

"Acum le ştim jocul şi putem să pregătim mult mai bine returul. Nu renunţăm la luptă, un gol poate fi recuperat în Serbia", şi-a păstrat optimismul antrenoarea Gabriela Artene.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite