Galaţi: Oţelul, victorie surprinzătoare la Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Oţelul, victorie surprinzătoare la Târgu Jiu
Galaţi: Oţelul, victorie surprinzătoare la Târgu Jiu

Gălăţenii au învins aseară pe Pandurii Tg. Jiu după cel mai bun joc din acest sezon

Oţelul cu Dorinel Munteanu poate să fie şi ofensiv! Victorie clară la Tg. Jiu şi un joc mai entuziasmant decât rezultatul. Trei goluri marcate, tot atâtea cât se reuşiseră în precedentele şapte etape, plus multe alte ocazii.

Ce surpriză a putut să oferă trupa lui Dorinel Munteanu! Echipa care se chinuise rău câteva zile înainte în cupă, cea care în precedentele şapte etape nu arătase că ar avea şi veleităţi ofensive în patrimoniu, a dinamitat autobaza lui Cârţu. O schimbare la faţă pe cât de bruscă, pe atât de impresionantă. Deşi au luat gol după numai câteva secunde şi au fost conduşi de două ori, gălăţenii au avut puterea să revină şi să termine în forţă, atacând chiar şi în minutele de prelungiri.

Păcurar a înscris după numai 37 de secunde, moment care a declanşat descătuşarea mentală a băieţilor lui Dorinel Munteanu. Nu mai aveau ce pierde şi s-au apucat să arate că ştiu să joace fotbal adevărat, ofensiv.

Prima răsplată a venit relativ repede, Antal (min. 11) egalând cu un demivoleu la centrarea din corner a lui Golocevac. Kolev a scos la capul lui Tilincă (20) dar nu a mai avut ce face la şutul imparabil al lui Păcurar (22). Atât au mai contat în atac cei de la Pandurii.

Ocaziile mari irosite de Neagu (26) şi Axente (31) l-au speriat pe Cârţu, care s-a apucat prea devreme să încerce să închidă jocul. Fragmentări repetate ale disputei care au tăiat elanul celor de la Oţelul, tactică care a ţinut doar până prin minutul 60.
Intrarea lui Viglianti a adus o pasă perfectă cu capul pentru Axente, şutul acestuia s-a transformat în minge pe tavă pentru Paraschiv, care nu avea cum să rateze din cinci metri.

Gălăţenii nu s-au mulţumit cu puţin, la 2-2 au continuat să atace. Portarul Mingote a fost iertat de eliminare pentru faultul de ultim apărător asupra lui Antal (70). Nu a scăpat însă de încă un gol, reuşită individuală de excepţie a lui Paraschiv (83): căpitanul a pătruns pe stânga până-n tuşă, a trecut de trei fundaşi, şi-a deschis unghiul cu vreo trei metri şi printre picioarele portarului a înscris la colţul lung.
 
Oţelul a continuat să surprindă, nu s-a retras să ţină de scor, a menţinut jocul spre careul advers, având încă o ocazie rarisimă, şut în bară a lui Viglianti (88).

INSERT

„Asta-i Oţelul pe care îl doream. Îmi cenzurez bucuria, o vreau deplină, trăită acasă alături de gălăţenii mei, după meciul cu Braşovul”
Marius Stan – director general Oţelul.

CASETA

Antrenorul Dorinel Munteanu a spus că se  bucură pentru cele trei puncte şi pentru joc, dar a precizat că cel mai mare câştig îl poate reprezenta împăcarea definitivă cu publicul gălăţean, a cărui susţinere totală o doreşte la meciul următor.

Victorie mare, rezultat firesc al muncii echipei. S-a văzut ce mult contează încrederea în forţele propriii, a depins de jucători să atace la 2-2 şi au făcut-o. Acum nu-mi doresc decât ca lumea din Galaţi să vină din nou lângă echipă şi să menţină această încredere. Suporterii să creadă în echipă, să o susţină, jucătorii au arătat că merită prin acest succes pe terenul unei echipe puternice, care bătuse Vasluiul şi CFR-ul. Ne bucurăm doar până ajungem acasă, apoi să ne gândim doar la ce meci greu ne aşteaptă cu Braşovul”, a declarat Dorinel Munteanu.



Pandurii-Oţelul: 2-3

PANDURII: Mingote – Popete, Martinovici, Chibulcutean, Cardoso – Dedu (34’ Grecu), Stângă, Murgan (73’ Arrieta), Păcurar – Tilincă (62’ Ghindeanu), Stromajer. Antrenor: Sorin Cârţu.

OŢELUL: Kolev – Râpă, Costin, Jelev, Siminic – Neagu (60’ Viglianti), Giurgiu – Antal (91’ Sârghi), Paraschiv, Golocevac (37’ Sălăgeanu) – Axente. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Goluri: Păcurar 1’, 22’ / Antal 11’, Paraschiv 67’, 83’;
Stadion „Pandurii": 4.000 spectatori;

Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti)

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite