Organizaţiile studenţeşti vor eliminarea din funcţii a rectorilor care au făcut parte din structurile comuniste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) solicită asumarea de către toţi membrii senatului în cadrul Legii Educaţiei Naţionale a unui nou amendament privind incompatibilitatea funcţiei de rector conform Legii Lustraţei, pe o perioadă de cinci ani consecutivi de la intrarea în vigoare a legii respective

NU RATA:

Profesorii universitari Duguleană - soţ şi soţie - salarii de 10,36 miliarde de lei vechi pe an!

ANOSR doreşte limitarea accesului la funcţii de conducere în universităţi pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989.

Aceştia nu ar trebui să poată candida sau să fie numiţi pe o perioadă de 5 ani consecutivi de la intrarea în vigoare a legii lustraţiei. Este de neacceptat ca un fost comunist, un reprezentant al unui regim condamnat de către România, să fie în fruntea unei instituţii de educaţie.

"Nu este normal ca tocmai funcţia de rector să fie omisă din legea lustraţiei. Dacă vorbim de simbolurile din lumea academică, rectorul este una din cele mai simbolice figure. Trebuie să dăm un exemplu, ca responsabilii celor petrecute în perioada comunistă, să nu ajungă să dea lecţii de moralitate viitorilor lideri ai tării", a declarat Cezar Mihai Hâj, preşedinte ANOSR.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite