Vezi cum dă Galaţiul tonul nemulţumirilor. Organizaţiile studenţeşti în fruntea revoltei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii spun că noua Lege a educaţiei le limitează accesul în forurile şi comisiile decizionale pentru alegerea rectorilor. Timp de cinci zile, la Galaţi s-a desfăşurat forumul naţional al organizaţiilor studenţeşti, eveniment unde s-au dezbătut problemele învăţământului superior.

Aproape 100 de studenţi s-au legat la gură cu o banderolă neagră şi au ţinut în mână o ţeapă pe care au ridicat-o simultan timp de 25 de ori pentru a semnifica, metaforic, felul în care autorităţile ar percepe mişcarea studenţească din România, ca pe „un junghi în coaste".

„Considerăm că am fost traşi în ţeapă. Protestăm faţă de noua Lege a educaţiei. Nu este normal să rămânem fără reprezentativitate în comisiile decizionale", a spus, la finalul protestului, studentului Alin Filimon.

Dacă până acum studenţii beneficiau de un procent de reprezentativitate de 25 % în cadrul procesului de desemnare a rectorilor, noile reglementări prevăd doar o pondere de 8% a implicării studenţilor în astfel de alegeri.

„Procentul de 25% reprezintă ponderea pe care studenţii o aveau potrivit vechii legi ca membri în forurile şi comisiile decizionale pentru alegerea rectorilor, a decanilor", explică Cristina Fiţ, vicepreşedinte ANOSR.

CITEŞTE MAI MULTE DETALII AICI

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite