Galaţi: Organizarea unei nunţi te stoarce de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Organizarea unei nunţi te stoarce de bani
Galaţi: Organizarea unei nunţi te stoarce de bani

În ciuda crizei financiare, administratorii de restaurante, firmele de catering, operatorii video, croitorii se îmbogăţesc pe spatele îndrăgostiţilor care se hotărăsc să spună „da” în faţa ofiţerului de stare civilă.

Un buget de nuntă trebuie să prevadă în mod obligatoriu cheltuielile cu: rochia de mireasă, pantofii miresei, cămaşa, cravata, pantofii şi costumul mirelui; taxele pentru depunerea actelor la Starea civilă, cununia religioasă, dj-ul, operatorul video,  fotograful, acordionistul, lumânările, buchetele de flori; ornamentele florale; lumânările; florile de pus în piept; apa; vinul; băuturile aperitive, prăjiturile şi fructele.

O nuntă modestă costă cam 30.000 de lei. Cele mai mari cheltuieli sunt făcute la restaurant, iar cei care nu sunt atenţi şi

image

stabilesc de la început toate costurile, pot avea parte de mari neplăceri. Dacă darul este slabuţ, sunt şanse mari ca tinerii să fie nevoiţi să se împrumute de bani pentru a-şi achita datoriile.  

La restaurante, se „umflă” nota

image

Mulţi tineri ne-au spus că cele mai mari „ţepe” le-au luat de la administratorii de restaurante. „Am făcut nunta la un celebru restaurant de pe Faleza Dunării. Am pregătit câte patru litri de apă minerală şi doi de suc pentru fiecare om. Pe la ora 02.00, un ospătar a venit şi mi-a spus că am rămas fără apă. Nu mi-a venit să cred. M-am certat cu el, dar până la urmă am plecat să cumpăr apă”, ne-a spus Aurel Chiriţă.

Tânărul îşi aminteşte că a avut probleme chiar şi înainte de seara cea mare. „Cu o săptâmînă înainte de nuntă, am aflat de nişte tarife de care nu mai auzisem până atunci. Am avut noroc că a intervenit cineva pentru mine altfel plăteam 7.000 de lei în plus”, a completat Aurel.

Cei care apelează la firmele de catering trebuie să-şi aleagă cu atenţie meniul. „Mă căsătoresc în octombrie. Eu şi viitoarea soţie am decis să apelăm la o firmă de catering. După ce am consultat mai multe oferte, am înţeles că poţi lua o mare porţie de ţeapă, dacă nu eşti atent. Spre exemplu, la o anumită firmă, o friptură cu garnitură de cartofi prăjiţi costă 50 de lei, iar la alta trebuie să plăteşti chiar şi 100 de lei”, ne-a spus Sergiu Damian.

Naşii sunt „storşi” de preoţi

Nici naşii mirilor nu scapă de neplăceri în ziua nunţii. Ei au parte de „surprize” din partea preotului care oficiază slujba de cununie. „Ni s-a spus iniţial că, pe lângă cei 150 de lei achitaţi de finii noştri, trebuie să plătim încă 250 de lei. După slujbă, preotul m-a luat în altar şi mi-a spus că taxa a crescut şi trebuie să dau 360 de lei”, ne-a spus cu supărare Lili Radu. Aşa că tot uniunea consensuală este mai accesibilă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite