Orfan, bolnav psihic, „abonat” la 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Năstase,  în vârstă de 19 ani,  şi-a petrecut aproape întreaga viaţă prin orfelinatele gălăţene.  De la vârsta de patru ani s-a plimbat de la un cămin la altul. Boala de care suferă, un retard mintal mediu, l-a băgat în tot felul de încurcături şi  de fiecare când se ceartă cu cineva şi este bătut, sună la 112.

A fost pe punctul de a telefona şi aseară, când,  după cum susţine, a fost bătut pe stardă, numai că înainte să formeze numărul de urgenţă a văzut un echipaj de jandarmi căruia i-a cerut ajutorul.  

„Am plecat de la cămin ieri după-amiază, fără să ştie cineva. Am luat un maxi-taxi şi m-am oprit pe la Bingo. Acolo erau doi beţivi, care m-au lovit cu pumnii cu picioarele. Am văzut o maşină de jandarmi şi am cerut ajutorul Acum nu am mai sunat la 112, pentru că am văzut maşina acolo. Înainte am sunat. Nu mai ştiu de ce am sunat atunci”, povesteşte Florin Năstase.

Jandarmii sosiţi la faţa locului i-au legitimat pe cei implicaţi în altercaţie, iar martorii prezenţi în zonă infirmă spusele tânărului orfan.

„Un echipaj de afla în zona fostului Bingo când un tânăr i-a făcut semn să oprească şi a spus că a fost bătut. Martorii din zonă nu au confirmat spusele lui”, a declarat Lt. Costin Barbu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Echipajul de jandarmi a chemat o ambulanţă, iar tânărul a fost transportat la spital, unde a şi fost internat pentru investigaţii.

Tania Calcan, purtătoarea de cuvânt a DGASPC spune că băiatul a mai creat probleme instituţiei, mai ales cu telefoanele date la 112, dar spre norocul său, nu a fost amendat decât o singură dată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite