"Orchestra Titanic" urcă în această seară pe scena Teatrului Dramatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă de la ultima repetiţie
Scenă de la ultima repetiţie

În această seară prietenii protagoniştilor din piesa "Orchestra Titanic" sunt aşteptaţi cu mic, cu mare la anvanpremieră, iar mâine uşile Teatrului Dramatic se vor deschide şi pentru gălăţeni, la marea Premieră

Piesa dramaturgului bulgar contemporan Hristo Boytcev este o adevărată provocare pentru regizorul gălăţean Eugen Făt. Acesta a mărturisit că a luat decizia de pune-n scenă acest text imediat după ce l-a citit. Chiar şi aşa, regizorul gălăţean a renunţat la mai bine de jumătate din textul original, axându-se, cu preponderenţă, pe scoaterea în evidenţă a motivelor şi a concepţiilor mai puţin accesibile pentru un cititor neiniţiat.

„Am trecut în subsidiar aspectele expresioniste şi conotaţiile legate magie şi iluzionism şi am încercat să scot în prim-plan mesajul realist al piesei, care vorbeşte despre om şi despre condiţia acestuia. Deşi piesa durează o oră şi jumătate, publicul va vedea un spectacol plin de acţiune şi dinamism, construit pe principiul alternanţei elementelor scenice", ne-a mărturisit regizorul Eugen Făt.

Decorul scenic, costumele, muzica, luminile şi celelalte efecte au fost concepute tocmai pentru a sublinia ideea avută în vedere de regizor. Ele urmăresc acomodarea treptată a spectatorilor cu situaţiile spectacolului şi nu divulgarea pe moment a acestora.

Eugen Făt semnează adaptarea şi regia artistică a spectacolului. Decorul şi costumele sunt semnate de Alexandru Radu, în timp ce regia tehnică este asigurată de George Breabăn. Din distribuţie fac parte actorii: Ciprian Braşoveanu, Petrică Păpuşă, Veronica Păpuşă, Dan Căpăţână şi Svetlana Friptu.

Ambele reprezentaţii vor începe la ora 19.00. Dacă duminică cei mai mulţi dintre spectatori vor fi prietenii actorilor din piesă, care vor intra pe bază de invitaţii, duminică publicul va trebui să plătească 18,90 lei pe bilet.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite