Galaţi: Oraşul rămâne fără plan de urbanism de la 1 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planul vechi, realizat în 1999, expiră Primăria propune o consultare publică Viceprimarul Ciumacenco recunoaşte că la Galaţi se construieşte foarte mult ilegal

Viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, a anunţat că locuitorii oraşului vor fi consultaţi de săptămâna aceasta în ceea ce priveşte realizarea noului Plan Urbanistic General (PUG).

În prima etapă, municipalitatea va  distribui gălăţenilor o serie de chestionare . Este vorba despre prima etapă de culegere de informaţii de la populaţie privind problemele oraşului şi propunerile de îmbunătăţire a cartierelor de locuinţe, în special, şi a oraşului în ansamblu.

Am primit din partea proiectanţilor PUG-ului o propunere de desfăşurare a unei anchete socio-urbanistice prin chestionar care conţine un set de întrebări ce acoperă toate capitolele de analiză urbanistică ce urmează a fi elaborate în regulamentul local de urbanism aferent PUG-ului", a declarat viceprimarul.

"De săptămâna viitoare vom începe distribuirea acestor chestionare prin intermediul serviciilor primăriei, asociaţiilor de proprietari, unităţilor de servicii publice (învăţământ, sănătate etc.) şi, bineînţeles, prin intermediul mass-media. Aşteptăm cât mai multe opinii de la cetăţeni, exprimate prin răspunsurile la acest chestionar, întrucât acestea ne sunt foarte utile pentru stabilirea priorităţilor de dezvoltare ale oraşului, cel puţin pentru următorii 10 ani“, a continuat edilul.

În cea de-a doua etapă se va realiza şi un PUG preliminar.

 „A doua etapă de consultare a populaţiei, cea de audiere publică, va avea loc după finalizarea PUG-ului preliminar. Acesta va fi prezentat public şi supus analizei de către toţi gălăţenii interesaţi de a participa la completarea sau modificarea propunerilor de regulament local de urbanism şi a strategiei de dezvoltare spaţială a oraşului. “, a mai spus viceprimarul.

Nicuşor Ciumacenco a declarat că una dintre problemele cele mai grave ale Galaţiului este  ridicare construcţii  fără autorizaţie.

„Până când nu se va demola o construcţie fără autorizaţie probabil lucrurile nu se vor opri. Este o decizie destul de greu de luat. Ca în orice casă, şi în Primărie, sunt două curente de opinie: suntem unii care spunem că legea trebuie respectată cu stricteţe şi sunt unii care spun să nu fim chiar atât de răi. Nu cred că se pune problema de a fi bun sau rău. Trebuie respectată legea“
, a spus Nicuşor Ciumacenco.

Viceprimarul a precizat că actualul PUG al oraşului, realizat în 1999 expiră în luna noiembrie, dar municipalitatea a început să facă demersuri pentru prelungirea valabilităţii acestuia până când se va realiza noul PUG.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite