Oraşe în care nu merită să locuieşti. Educaţia şi infrastructura ne trag în jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Galaţiul ocupă locul 14 în topul „cele mai bune oraşe în care poţi să trăieşti"
Galaţiul ocupă locul 14 în topul „cele mai bune oraşe în care poţi să trăieşti"

Judeţele Galaţi, Brăila, Buzău şi Vrancea nu trec clasa când vine vorba de trai modern, infrastructură şi educaţie. Într-un top al celor mai bune oraşe în care poţi să trăieşti, realizat de revista Capital, judeţele mai sus amintite sunt poziţionate pe ultimele locuri şi nu nu prezintă niciun fel de interes.

Dezvoltarea economică, sistemul educaţional, infrastructura de transport, diversitatea posibilităţilor de petrecere a timpului liber şi dorinţa de a duce o viaţă liniştită au fost principalele criterii care au condus la această concluzie.

Spre exemplu, judeţul Galaţi a fost depunctat pentru lipsa infrastruturii terestre, situaţia economică (salariul mediu, rata şomajului, investiţiile străine), gradul de poluare (a aerului şi a apei ), accesul la munte şi mare. El s-a situat pe locul 14, cu un punctaj de 11,8%, după oraşe ca Ploieşti, Brăila, Craiova, Arad. 
Brăila a fost depunctată pentru piaţa economică, educaţie şi infrastructură. Cu toate acestea, a primit un plus la capitolul „cele mai verzi oraşe”, obţinând 12,3  %.
Pe un loc mult mai prost stă judeţul Buzău, care a primit un minus atât pentru partea economică, cât şi pentru educaţie şi piaţa muncii.
În topul „cele mai bune oraşe în care poţi să trăieşti”, Buzăul se află pe locul 20, cu doar 9,7 %, după oraşe ca Râmnicu Vâlcea, Bacău, Suceava, Satu Mare, Piteşti.
Top ruşinică (locul 25) este ocupat de Focşani cu doar 7,6%, fiind considerat subdezvoltat din punct de vedere economic.   


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite