Operaţiunea „Săgeata” a distrus o reţea de traficanţi de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au reuşit o captură de ţigări de contrabandă în valoare de peste 350.000 de lei. După ce au filat reţeaua de contrabandişti timp de mai bine de şase luni, ieri noapte poliţiştii de frontieră au reuşit să prindă în flagrant două persoane care intenţionau să introducă în România aproape 40.000 de ţigări de contrabandă, din Republica Moldova şi Ucraina.

Cei doi cetăţeni români au fost capturaţi exact în locul unde se varsă Prutul în Dunăre, locul preferat de contrabandişti, în care au mai fost capturate şi alte persoane cu această îndeletnicire ilegală.

În momentul în care au fost observaţi, cei doi au încercat să folosească de puterea bărcii ultra rapide pentru a scăpa de urmărire, însă din cauza unor manevre greşite, ambarcaţiunea a eşuat în cele din urmă pe mal.

Deoarece bărbaţii, cu vârste de 36 şi respectiv 57 de ani au încercat să fugă pe uscat, poliţiştii de frontieră au făcut uz de armă, trâgând mai multe focuri de avertisment în aer. În cele din urmă, cei doi au fost arestaţi, urmând ca restul reţelei, formată din şapte oameni să fie cercetată în stare de libertate. Având în vedere că restul membrilor acestei reţele sunt ucrainieni şi moldoveni, poliţiştii români vor fi obligaţi să ceară colaborarea colegilor din statele vecine.
 
„Aceasta este cea de-a doua grupare infracţională pe care au reuşit să o destructureze angajaţii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, în colaborare cu colegii de la Isaccea”, a declarat inspector Marcel Antohe, purtătorul de cuvânt al IGPF Galaţi.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite