Omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, obligat să-şi vândă acţiunile deţinute la SIF-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Chelu
Cătălin Chelu

Chelu este acuzat de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) că a  încercat şi a reuşit, prin diverse firme, să obţină controlul unui pachet de acţiuni mai mare decât permite legea la SIF-uri. El este obligat să vândă acţiunile până rîmâne cu mai puţin de 1%.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM)  i-a respins lui Cătălin Chelu şi firmelor deţinute de acesta sau cu care acţionează concertat contestaţiile privind pragul de deţinere la SIF-uri şi a decis să menţină ordonanţa care îl obligă pe omul de afaceri să-şi reducă partici­paţiile sub 1% din capitalul SIF Transil­vania si SIF Banat Crisana.

Chelu deţinea con­certat, potrivit datelor furnizate dee Depozitarul central, 9,16% din SIF Tran­silvania şi 1,77% din SIF Banat Cri­şana.

CNVM l-a obligat la începutul lunii au­gust să-şi reducă pachetele la 1% în ter­men de 90 de zile, respectiv până pe 5 noiembrie.

Omul de afaceri din Galaţi a mai fost  avertizat cu privire la încălcări ale regulamentelor CNVM, înăa nu a primit niciodată amendă, cu toate că nu s-a conformat ordonanţelor Comisiei.

Potrivit "Topului Forbes 500 miliardari", Cătălin Chelu (44 ani) are o avere estimată la 17 milioane de euro (locul 312 pe România) şi este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe bursa românească de acţiuni.

CITEŞTE ŞI:

Top "Forbes 500 miliardari": Cel mai bogat gălăţean este Cezar Rapotan 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite