Miliardarul Cătălin Chelu a fost trimis în judecată pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Cătălin Chelu
Cătălin Chelu

Procurorii anticorupţie îl acuză pe omul de afaceri că în perioada august - 12 noiembrie 2010 i-a promis chestorului şef de poliţie Valentin Fătuloiu un milion de euro pentru ca acesta să blocheze prelucrarea informaţiilor din dosarele penale în care era cercetat Cătălin Chelu şi persoanele apropiate acestuia.

Cătălin Chelu i-a promis lui Valentin Fătuloiu că îl va face un om bogat atât personal, cât şi prin intermediul partenerilor săi de afaceri Ştefan Badea Niţache, Antonel Cristi Bunu, Gabriel Constantinescu, dar  şi a unei alte persoane, care până la urmă l-a denunţat la DNA.

”Inculpatul Cătălin Chelu i-a transmis denunţătorului Valentin Fătuloiu că, în situaţia în care nu este de acord să accepte oferirea sumei de bani anterior menţionată, va porni împotriva sa o amplă campanie de denigrare prin intermediul mass-media, împrejurare care îl va obliga să-şi dea demisia din funcţia de secretar de stat. La data de 12 noiembrie 2010, Chelu Cătălin Constantin a modificat promisiunea iniţială, avansată prin intermediul complicilor săi şi a oferit personal aceluiaşi denunţător, în scopul mai sus arătat, suma de 50.000 euro şi foloase materiale în sumă de aproximativ 270.000 euro, constând într-un teren pe care Chelu Cătălin Constantin urma să construiască o casă, în valoare de circa 120.000 euro”, susţin procurorii anticorupţie.

Cu ocazia aceleiaşi întâlniri din data de 12 noiembrie 2010, Constantin Chelu i-a oferit 300.000 euro, în numerar, lui Valentin Fătuloiu, pentru ca acesta, folosindu-se de funcţia de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să intervină pe lângă directorii din conducerea S.C. HIDROCONSTRUCŢIA S.A., pentru a-i determina să îl înregistreze pe omul de afaceri în evidenţele Registrului Comerţului, în calitate de acţionar al acestei societăţi comerciale.

O săptămână mai târziu, pe 19 noiembrie 2010, Cătălin Chelu se ţinea de promisiune şi îi dădea secretarului de stat Valentin Fătuloiu suma de 212.850 lei (echivalentul a aproximativ 50.000 euro) drept mită pentru a-l scăpa de dosarele penale în care omul de afaceri şi complicii săi sunt cercetaţi.

În aceeaşi zi procurorii anticorupţie organizau un flagrant , în urma căruia Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea ajungeau în arestul Poliţiei, pe numele lor fiind emise mandate de arestare pentru 29 de zile de Tribunalul Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile şi sumelor de bani identificate în conturile lui Cătălin  Chelu în vederea confiscării speciale a sumei de 212.850 lei, dată cu titlul de mită, precum şi a sumei de 300.000 euro, promisă, pentru cumpărare a influenţei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite