Galaţi: „Ofensiva Verde” a curăţat malul Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: „Ofensiva Verde” a curăţat malul Dunării
Galaţi: „Ofensiva Verde” a curăţat malul Dunării

Aproximativ 250 de copii, studenţi şi reprezentanţi ai instituţiilor locale au participat la o acţiune de ecologizare pe malul fluviului în dreptul Plajei Dunărea.

Echipaţi cu tricouri şi şepci inscripţionate „Ofensiva Verde”, precum şi cu mănuşi, voluntarii au strâns peturile şi gunoaiele care sufocau malul Dunării.

Cei mai încântaţi că pot da o mână de ajutor s-au arătat, desigur, cei mici. “Am venit împreună cu colegii mei de la Şcoala 26. Nu e prima dată când particip la o astfel de acţiune. În fiecare an strângem gunoaiele din jurul şcolii împreună cu doamna dirigintă”, ne-a spus Cosmina Sera (13 ani), voluntar.

Organizatorii ne-au asigurat că absolut toţi copii sunt în timpul liber şi au participat de bunăvoie la această acţiune.

image



„Copiii au ore după-amiază. Este o acţiune de voluntariat şi nimeni nu a venit forţat aici. După strângere, gunoiul va fi selectat şi tot ceea ce este biodegradabil va fi dus la groapa de gunoi”

, ne-a declarat Ingrid Miron, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Galaţi.

La această acţiune au participat elevi de la şcolile 2, 5, 22, 10, 29, 9, 26, 40 de studenţi, 15 reprezentanţi ai APM şi 25 de reprezentanţi ai Consiliului Judeţului. În prima oră deja se strânseseră 20 metri cubi de gunoi, iar acţiunea a continuat până la ora 12.00.

Caravana „Ofensiva Verde” le-a mai pregătit gălăţenilor o surpriză. Deseară, începând cu ora 20.00,  pe scena de la Păpădie va avea loc un spectacol cu premii oferite persoanelor  ce vor aduce un deşeu electric, electronic sau electrocasnic. Invitatul special va fi Andrea Bălan.

Ce este Ofensiva Verde?

image



Este o acţiune ce se derulează la nivel naţional sub patronajul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi care îşi propune să răspundă la o serie de întrebări privind protecţia mediului inconjurator, precum directiva cadru pentru eliminarea deşeurilor, gestionarea depozitelor de deşeuri, programe de reducere a poluării, incinerarea deseurilor si noi instalatii de incinerare, colectarea si reciclarea selectiva a deseurilor din plastic.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite