O societate din Galaţi a aruncat tone de deşeuri extrem de periculoase pe spaţiul verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea gălăţeană Unicom Oil Terminal a fost amendată cu nu mai puţin de 20.000 de lei din cauză că a depozitat cantităţi impresionante de deşeuri extrem de periculoase pe spaţiul verde.

Compania, care prestează servicii de bunkeraj pentru navele maritime şi fluviale şi operează diferite tipuri de produse petroliere, a aruncat nu mai puţin de 10 tone de deşeuri metalice şi produse petroliere, la întâmplare.

"Compania a fost amendată pentru depozitări necontrolate de deşeuri în zone nepermise. Avea circa 10 tone de deşeuri metalice, unele impregnate cu produse petroliere şi tot felul de uleiuri depozitate pe spaţiul verde", ne-a declarat comisarul Ion Avram, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu Galaţi.

Efectele poluării cu produse petroliere sunt dintre cele mai catastrofale, potrivit comisarilor de mediu. Solul afectat de asemenea depozitări îşi poate reveni abia în sute de ani.

"Terenul vegetal este destul de rar şi îl mai distrugem şi pe acesta. Solul, după asemenea poluare, nu îşi revine decât după sute de ani sau pământul poate fi luat, dus şi tratat, dar este extrem de costisitoare această operaţiune", ne-a spus Ion Avram.

Controlul de la Unicom Oil Terminal a fost efectuat la ordinul Prefecturii şi a fost demarat împreună cu reprezentanţi ai ISU şi ai Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite