Catalog falsificat la Liceul Tudor Vladimirescu. O secretară şi-a transformat fiul din repetent în premiant!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kati Coman va fi anchetată administrativ de o comisie special constituită. Foto: Bogdan Nistor
Kati Coman va fi anchetată administrativ de o comisie special constituită. Foto: Bogdan Nistor

Kati Coman, secretară la Liceul din Tudor Vladimirescu a "cosmetizat" notele fiului ei Cosmin, transferat de două ori de la oraş la ţară. Întrebată cum motivează cele întâmplate, Kati Coman a răspuns sec: "Eu am copiat ceea ce mi s-a dat, cred că cineva a încercat să mă lucreze"!

Povestea începe în 2004, atunci când Kati Coman, secretar-şef la liceul din comuna gălăţeană Tudor Vladimirescu, a decis să-şi aducă băiatul, pe Cosmin-Cornel Gheorghiţă, mai aproape de ea. Tânărul era elev în clasa a şasea la Şcoala Gimnazială nr. 7 din Galaţi, dar pentru a fi mai aproape de mamă, Kati Coman l-a transferat la Şcoala din Tudor Vladimirescu. Până aici, nimic deosebit, doar că mama a fost şi cea care a transcris în registrul matricol al şcolii fişa primită de la Şcoala 7. Şi a făcut-o cu un simţ matern vecin cu penalul!

Aşa se face că media trei de pe primul semestru de la engleză a fost trecută de fapt şapte, la fel şi media patru de la matematică, devenită brusc media şapte. Acelaşi lucru s-a mai întâmplat şi la alte două materii. În plus, au fost modificate şi note primite de elev în cel de-al doilea semestru (transferul fiind perfectat undeva în luna martie 2004).

Recidivă şi la liceu!

Mai mult, în 2007, adolescentul de acum Cosmin Cornel Gheorghiţă este supus unui nou transfer, de data aceasta de la Liceul "Radu Negru" din Galaţi la Grupul Şcolar Tudor Vladimirescu. Şi mediile obţinute în perioada în care tânărul a fost elev al liceului gălăţean au fost falsificate. Cea mai flagrantă pare să fie modificarea mediei de la geografie: pe primul semestru la "Radu Negru" Cosmin s-a ales cu media trei, pentru ca la finalul anului şcolar (la Liceul din Tudor Vladimirescu) în dreptul lui să figureze media şapte! Asta înseamnă, că în semestrul al doilea, tânărul a fost super-campion şi a scos media ... 11.

Toate aceste nereguli pot fi probate punând în oglindă documentele oficiale, atât din Şcoala 7, cât şi din Liceul "Radu Negru", cu cele transcrise în registrele de la Tudor Vladimirescu. Suprinzător, secretara a dat dovadă de o inteligenţă sclipitoare şi a distrus toate actele primite de la cele două şcoli de unde şi-a transferat băiatul.

Întrebată cum motivează cele întâmplate, Kati Coman a răspuns sec: "Eu am copiat ceea ce mi s-a dat, cred că cineva a încercat să mă lucreze"!

Inspectoratul Şcolar a aflat despre aceste neregli în vara acestui an. Pentru că secretara a fost ba în concediu fără plată, ba în concediu medical, ancheta nu a putut fi demarată. Zilele trecute, o comisie de inspectori şcolari s-a deplasat la Tudor Vldimireascu pentru a vedea care este situaţia.

"Noi doar am constatat existenţa acestor nereguli şi am dispus formarea unei comisii care să ancheteze faptele. Aceasta va trebui să informeze Inspectoratul Şcolar în legătură cu concluziile la care s-a ajuns", spune inspectorul şcolar pentru învăţământul primar Teodor Ştefănică.

„Astăzi după-amiază (n.r. - miercuri) vom forma această comisie care va trece la anchetarea faptelor", spune la rândul lui directorul unităţii de învăţământ din Tudor Vladimirescu, Nicolae Carp.

O obişnuită a „ingineriilor"

Kati Coman nu este la prima abatere! În luna iunie a fost acuzată că a contractat un credit folosindu-se abuziv de adeverinţele unor profesori de la Tudor Vladimirescu. Secretara Liceului din Tudor Vladimirescu a contractat un împrumut şi de la CAR-ul Sindicatului Învăţămâtului Preuniversitar. A luat 30.000 de lei (împreună cu soţul ei, Georgel Coman), dar din februarie 2011 nu a mai achitat nicio rată. „Am alte priorităţi! Când am luat banii eram solvabilă, acum statul mi-a tăiat din salariu şi nu mai pot plăti", spune secretara de la Tudor Vladimirescu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite