O şansă pentru salvarea pescuitului în Lunca Prutului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Agricolă Galaţi va pune în practică în următoarele nouă luni un proiect pentru susţinerea micilor pescării şi menţinerea comunităţilor pescăreşti.

Pescuitul în zona Luncii Prutului Inferior şi a Dunării Inferioare a avut mult de suferit în ultimii ani din cauza pescuitului industrial şi a braconajului.

Multe comunităţi pescăreşti din zonă trăiesc într-o sărăcie lucie, iar o parte din ele au dispărut deja. Autorităţile locale prin Camera Agricolă Galaţi şi-au propus să revigoreze industria piscicolă şi să-i instruiască pe pescari pentru realizarea de venituri alternative.

Vineri a avut loc lansarea unui proiect în valoare de 133.435 de lei, finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit.

„Printre obiectivele pe care ni le-am impus în acest demers, se regăseşte şi protejarea mediului, dezvoltarea cătunelor şi satelor de coastă cu activităţi pescăreşti" a precizat Dima Floricel Maricel, directorul executiv al Camerei Agricole Galaţi.

Turism pescăresc

Coordonatorii proiectului doresc să schimbe imaginei zonei pescăreşti, dar în special să sprijine micile pescării şi turismul pescăresc, o noţiune destul de puţin cunoscută la noi.

„Dorim să creştem nivelul de trai şi atractivitatea zonelor pescăreşti prin implementarea strategiilor de dezvoltare locală. Sprijinind activitatea de pescuit putem dezvolta şi o infrastructură a serviciilor conexe - turism, de aici diversificarea activităţilor prin promovarea unor locuri de muncă multiple pentru pescari, prin crearea unor locuri de muncă suplimentare în afara sectorului de pescuit", a declarat Laura Angheluţă, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Regională Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite