VIDEO / O reţea specializată în contrabanda de ţigări a fost anihiliată la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au organizat un flagrant în urma căruia au anihilat o grupare infracţională care introducea ilegal ţigări în ţară, din Republica Moldova. Contrabandiştii treceau frontiera noaptea, cu barca, pe râul Prut.

Trei persoane care transportau cu un autoturism „Dacia" cantitatea de 10 625 pachete cu ţigări, marca „Plugarul", au fost prinse în flagrant de către poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al IJPF Galaţi şi al Sectorului Punct Frontieră Folteşti. Doi dintre membrii grupării, din care fac parte cinci persoane, au primit din partea instanţei mandate de arestare preventivă pentru 29 zile.


Cele trei persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 30 ani, au declarat că întreaga cantitate de ţigări a fost introdusă în ţara noaptea din Republica Moldova în România, peste raul Prut, cu ajutorul unei bărci..
Poliţiştii de frontieră au mai aflat că ţigările urmau să fie transportate până în localitatea Folteşti şi predate altor două persoane, ambele în vârstă de 25 ani.
Membrii reţelei de contrabandă sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi aderare sau constituire a unui grup infracţional organizat.

Filmul flagrantului:

La începutul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră galateni au mai reuşit destructurarea a alte două grupări infracţionale care desfăşurau activităţi în sfera contrabandei cu ţigări de provenienţa moldovenească, până în prezent fiind arestate un număr de şapte persoane, iar împotriva altor două persoane s-a luat măsura interdicţiei de a părăsi ţara şi localitatea de domiciliu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite