O nouă tranşă de bani pentru programul „Casa Verde”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din păcate, judeţele din sud-estul României au primit, din cauze inexplicabile, sume la jumătate faţă de media naţională pe judeţe.

Administraţia Fondului de Mediu – instituţie subordonată Ministerului Mediului -  a anunţat că a alocat noi fonduri pentru programul „Casa Verde” adresat persoanelor fizice („Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire”).

Sumă totală alocată la nivel naţional depăşeşte 110 milioane de lei noi dar, din păcate, judeţele din zona de sud-est a ţării primesc sume destul de modeste în comparaţie cu alte judeţe.

Astfel, judeţul Galaţi a primit suma de 1.222.800 lei, Brăila – 672.000 lei, Buzău – 1.960.000 lei, iar Vrancea - 1.589.802 lei. Asta faţă de o medie naţională de circa 2,7 milioane de lei per judeţ.

Suma amintită este alocată sesiunii de finanţare a proiectelor depuse în perioada 1.07.2010–28.01.2011 şi a fost aprobată prin Ordinul ministrului mediului şi padurilor nr. 950 din 2010.

Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Galaţi, în calitate de administrator teritorial al programul „Casa Verde” a anunţat că pentru suma de 1.222.800 lei au fost deja depuse un număr de 210 proiecte şi că nu mai există în acest moment fonduri disponibile. „Suma a fost epuizată, ca urmare nu mai primim noi cereri de finanţare”, ne-a declarat Carmen Sandu, directoarea ARPM Galaţi.

Suma acordată pentru un astfel de proiect este de 6.000 de lei. Sunt acceptate doar proiecte pentru persoane care locuiesc în case, nu însă şi pentru apartamente de bloc.

Informaţii suplimentare referitoare la deschiderea următoarei sesiuni de de finanţare în cadrul Programului „Casa Verde” vor fi publicate pe site-ul Administraţiei Fondului de Mediu - www.afm.ro.



Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite