O noapte de succes: Peste 5.000 de gălăţeni au vizitat muzeele din oraş. Chiar şi participanţii la o nuntă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2000 de galaţeni au trecut pragul Muzeului de Artă din Galaţi cu ocazia manifestării culturale „Noaptea Muzeelor”. Spre surpriza tuturor, la miezul noptii, printre vizitatori s-au numărat şi participanţii la o nuntă.

Alaiul intrând în muzeu cu mireasa în frunte. Petrecăreţii fugiseră de la un restaurant din apropiere şi au ales să ascundă mireasa „furată” printre opere de artă.



Noaptea Muzeelor a atras mii de vizitatori şi la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, publicul gălăţean dovedindu-se a fi un adevărat devorator de cultură în cadrul acestei acţiuni desfăşurate la nivel european.

Oameni de toate vârstele au venit să vadă la lumina serii şi a nopţii Acvariul, Observatorul Astronomic şi expoziţiile temporare deschise în cadrul muzeului. La expoziţia „Migraţii în lumea animală”, în zona interactivă, ecranele multi-touch au fost preferatele publicului, în special ale copiilor.

image


„Am venit noaptea la muzeu cu părinţii şi mă bucur mult. Ziua am mai fost aici, dar acum parcă e mai interesant”, a spus Cosmin, un băieţel de 9 ani.

„Fasmidele, curiozităţi ale naturii” şi „Diversitatea mineralelor” au fost alte două puncte de atracţie în acestă noapte specială. La acvarii, specialiştii din cadrul muzeului au deschis drumul şi către zona tehnologică a Acvariului, spaţiu ascuns de obicei ochiului vizitatorilor.

„Mi-a plăcut să vin la muzeu noaptea şi să descopăr lumea din spatele acvariilor. Dacă jos vedem acvariile cu peşti din toate zonele lumii, aici – în spate – vedem munca celor care fac posibil ca toţi aceşti peşti să ne bucure privirea ori de câte ori venim la Acvariul gălăţean”, a adăugat Marian V., în vârstă de 43 ani.

Vremea bună a dat posibilitatea Observatorului Astronomic să ofere publicului observaţii astronomice în condiţii de vizibilitate optime. Pe terasa de observaţii astronomice şi la Planetariu au urcat aproximativ 3.000 de gălăţeni în cele opt ore dedicate Noapţii Muzeelor.
    



image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite