VIDEO Pentru 100.000 de euro, o femeie din Galaţi a răpit un copil britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Neruja a şocat întreaga planetă după ce în complicitate cu soţul său pakistanez şi un complice au plănuit răpirea unui micuţ de 5 ani din Pakistan, pe care l-au eliberat în schimbul a 100.000 de euro. Băieţelul avea dublă cetăţenie: britanică şi pakistaneză. Poliţişti din patru ţări au colaborat pentru a identifica răpitorii şi a recupera în siguranţă copilul.

Mai citiţi şi:

Micuţul răpit în Pakistan, a fost eliberat

Gălăţeanca Monica Neruja lucra ca traducător judiciar pentru poliţia spaniolă şi împreună cu soţul său pakistanez şi un alt bărbat a pus la cale un plan diabolic.

Galerie foto AICI

Cei trei au orchestrat răpirea unui băieţel din Pakistan în vârstă de doar cinci ani şi au cerut 100.000 de euro în schimbul lui.

Monica Neruja a făcut cunoscut oraşul Galaţi pe întreg mapamondul, dar nu aşa cum ne-am fi dorit.

Pentru gălăţeni numele Monica Neruja este sinonim cu ruşinea

Conform adresei de pe site-ul de socializare Facebook, Monica Neruja a absolvit Liceul Energetic din Galaţi şi apoi cursurile Universităţii Danubius.

În urma cu câţiva ani s-a mutat în oraşul Barcelona, unde s-a căsătorit cu un pakistanez. Poza acesteia ne arată o tânără liniştită, îmbrăcată elegant, care nu ar fi capabilă la prima vedere de o asemenea faptă.

Răpire cu final fericit

Sahil Saeed, micuţul care a ţinut cu sufletul la gură o lume întreagă, a ajuns aseară în braţele mamei sale după ce a fost eliberat din mâinile răpitorilor.

Băieţelul are dublă cetăţenie: britanică şi pakistaneză. Sahil locuieşte în Anglia, dar îşi petrecea vacanţa la bunici împreună cu tatăl său.

Anchetatori din patru ţări au colaborat pentru a desfăşura iţele acestui complicat caz.

Monica Neruja, soţul său şi complicele au fost aduşi ieri pentru audieri preliminare la Tribunalul din Taragona.

"Au apărut patru indivizi înarmaţi cu grenade de mână şi arme Kalaşnikov. L-au lovit pe tata foarte dur, provocându-i răni serioase. Era şi o doamnă în vârstă în casă, bunica, pe care au torturat-o. Mai era un copil de doi ani, pe care l-au izbit de un perete", a declarat Serafim Castro, şeful unităţii speciale de la poliţia spaniolă.

Preluare www.stirileprotv.ro

Urmăriţi în Franţa şi Spania

Familia lui Shali a plătit răscumpărarea iar pe 16 martie 2010 copilul era abandonat pe un câmp.

Pentru a-şi recupera băiatul, tatăl a mers la Londra iar apoi la Paris, unde i-a plătit Monicăi Neruja şi unui pakistanez suma de 100.000 de euro.

Cei doi au fost urmăriţi de poliţişti pe teritoriul francez şi apoi în Spania, unde au şi fost arestaţi lângă oraşul Taragona iar banii au fost recuperaţi.

Monica Neruja aşteaptă acum decizia justiţiei spaniole în ceea ce priveşte statul care va conduce ancheta în acest caz de răpire internaţională.

.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite