O gălăţeancă, avocat în Baroul din Catania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ana Cristina Sandu a reuşit să obţină recunoaşterea diplomei din România după numeroase demersuri la ambasada din Roma, Ministerul Învăţământului şi la Baroul din Catania.

S-a născut la Galaţi în 1981 şi a absolvit în 2004 Facultatea de Drept din cadrul Universitatii "Nicolae Titulescu" din Bucureşti.

În 2006 s-a stabilit prin căsătorie în Catania şi a învăţat rapid limba italiană. Şi-a dorit să practice profesia de avocat, dar s-a lovit de refuzul iniţial al autorităţilor din Peninsulă.

"În 2006, România nu făcea parte din UE şi asta a comportat iniţial înscrierea la Facultatea de Drept din Catania, cu speranţa echivalării cât mai multor materii studiate. Nu a fost să fie, şi am continuat "lupta" pentru recunoaşterea diplomei, cu numeroase cereri la ambasada din Roma, la Ministerul Învăţământului şi la Baroul din Catania", a declarat Ana Cristina Sandu.

A avut norocul să întâlnească un avocat italian, care a ajutat-o să îşi înceapă activitatea ca avocat, cu toate că se afla de doar câteva luni în Catania şi nu ştia foarte bine limba.

"Satisfacţia cea mai mare a fost când am luat examenul la barou din prima încercare, fiind în acelaşi timp foarte mândră de mine. Am reuşit să depăşesc un examen dificil, într-o limbă care nu este limba mea naturală şi cu problematici juridice ale altei ţări", susţine Ana Cristina Sandu.

Pe viitor îşi doreşte să realizeze o colaborare între Baroul Bucureşti şi cel din Catania pe subiectul migraţiei românilor şi a situaţiei lor familiale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite