O firmă din Galaţi se află pe primul loc la Bursă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bursa de Valori Bucureşti
Bursa de Valori Bucureşti

După numărul şi valoarea tranzacţiilor cu acţiuni intermediate în luna octombrie, Eldainvest ocupă primul loc

Eldainvest este controlată de omul de afaceri gălăţean Adrian Mănăilă. Conform unei statistici date publicităţii la finalul lunii octombrie, firma din Galaţi a urcat pe primul loc în topul brokerilor ca urmare a tranzacţiilor cu acţiuni intermediate pe Bursă, cu un rulaj total de 62,4 milioane lei.

Principalul client al acestei firme este tot un gălăţean, omul de afaceri Cătălin Chelu, care a revenit în ultima perioadă printre investitorii importanţi ai Bursei.

Creşterea spectaculoasă a firmei de brokeraj poate fi pusă pe seama faptului că omul de afaceri a cumpărat, în octombrie, prin intermediul a trei firme pe care le controlează, aproape 50% din acţiunile Lactate Natura Târgovişte (INBO) de la SIF Oltenia şi Broker Cluj pentru circa 16,5 mililioane lei.

De altfel, Eldainvest a fost prima în topul brokerilor de pe RASDAQ, cu un rulaj total de 33 mililioane lei, de unde rezultă că pe lângă tranzacţiile cu INBO a mai intermediat tranzacţii de circa 16 mililioane lei cu alte acţiuni.

Singura companie pe care s-au mai derulat tranzacţii mari pe RASDAQ a fost producătorul de echipamente electrice Electroargeş (ELGS), unde s-au transferat circa 36% din acţiuni în ultima săptămână pentru 13,7 mililioane lei. Datele din topul brokerilor arată că Eldainvest a fost implicată şi în aceste tranzacţii, astfel că este posibil ca în spatele lor să se afle tot Cătălin Chelu.

Eldainvest este urmată în top de BT Securities, EFG Eurobank Securities, Raiffeisen Capital & Investment şi ING Bank, toate cu tranzacţii în jur de 10 milioane de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite