O familie cu şapte copii trăieşte ca-n Evul Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elisabeta Cucos îşi creşte singură cei şapte copii. Familia locuieşte în condiţii greu de descris. Deoarece imobilul nu este racordat la reţeaua de electricitate, cei mici sunt nevoiţi să-şi facă temele la lumina lumânărilor   

Elisabeta Cucoş a rămas singură după ce i-a murit soţul şi are grijă singură de cei şapte copii ai săi. Vreme de 18 ani a locuit  într-o clădire de pe strada Eminescu, fără să se gândească vreo clipă că, într-o zi, va apare de nicăieri un proprietar care va revendica imobilul repectiv.
În luna septembrie a acestui an, membrii familiei Cucoş au aflat cu stupoare că vor fi evacuaţi din casa în care au locuit aproape două decenii. Au stat o vreme pe stradă, în corturi improvizate, până când autorităţile le-au  găsit o nouă locuinţă.

Din nefericire, imobilul de pe strada Ion Creangă nr 9, din spatele fostului magazin Modern, în care au fost mutaţi, nu este racordat la reţeaua electrică, nu are apă potabilă şi vreun sistem de încălzire. „Cu apa e într-adevăr o problemă. Ne rugăm Celui de Sus să plouă cât mai des pentru a  avea cu ce ne spăla. De băut, mai aducem de prin vecini. Ne descurcăm foarte greu. Nici lemne de foc nu avem. Mi-a mai dat vecina nişte  lemne şi sper să primesc şi de la Primărie. Copii sunt bolnavi şi mă tem ca situaţia lor să nu se agraveze şi mai mult”, şi-a deschis sufletul femeia.


Trăiesc din alocaţia copiilor şi dintr-un ajutor de 190 de lei pe care îl primesc, lunar, de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi. „Copii mai merg să mănânce la Cantina Bisericii Sf. Spiridon. La mine, nu am timp să mă gândesc. Mă rog ca bunul Dumnezeu să nu ne lase de izbelişte”, ne-a mărturisit Elisabeta.

Învaţă la lumina lumânării


Cei mici sunt nevoiţi să-şi facă temele la lumina lumânarilor pe care le primesc de pomană la  Biserica Sf. Spiridon. „Se chiorăsc la lumânare mititeii. Mi-e milă de ei, dar eu nu am nicio putere. Probabil că nici de sărbători nu vom avea lumină, ” ne-a spus cu lacrimi în ochi femeia.

 De la începutul acestui an, 30 de familii au fost evacuate din imobilele retrocedate propietarilor. Au prioritate în alocarea de locuinţe persoanele care deţin un venit lunar cu 20 % mai mic decât nivelul stabilit de Guvern, persoanele cu dizabilităţi, invalizii şi pensionarii. Chiriaşii rău-platnici vor fi evacuaţi, iar în locul lor vor fi mutaţi cei din casele restituite.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite