Galaţi/ O familie cu şapte copii a fost evacuată în stradă din cauza datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Ciuraru a locuit două săptămâni în strada după ce a fost evacuată de proprietari
Familia Ciuraru a locuit două săptămâni în strada după ce a fost evacuată de proprietari

Familia Ciuraru trăieşte sub cerul liber de peste săptămână, după ce a fost evacuată dintr-o locuinţă ce aparţine Primăriei Galaţi.

Cei opt membri au locuit cu chirie în imobilul de pe strada Nicolae Bălcescu 118, vreme de şapte ani. Ei au fost aruncaţi în stradă, pe 11 noiembrie, de executorul judecătoresc Laura Paraschiv Munteanu pentru că nu şi-au achitat chiria şi utilităţile. Şi-au montat un cort  chiar în faţa casei din care au fost evacuaţi.

„Dormim în stradă. E greu, dar nu avem ce să facem. Aş dori să fim ajutaţi cumva. De câteva zile suntem în situaţia asta”, ne-a declarat Eugenia Ciuraru, 47 de ani, capul familiei.

„Suntem şapte minori care stau în stradă, alături de mama noastră care este bolnavă. Am dori ca Primăria să ne ajute cumva”, s-a plâns Ana-Maria Ciuraru, 14 ani.

De situaţia familiei Ciuraru sunt interesaţi şi vecinii care recunosc că familia are datorii, dar spun că municipalitatea nu a procedat corect.

„Deasupra mea stă familia Şerban, formată din doi fraţi. Şi ei au restanţe la plata chiriei, dar pe ei nu i-a dat nimeni afară. Nu au curaj pentru că sunt mai violenţi. În schimb această familie cu copii şi cu mama lor paralizată în stare gravă, a fost scoasă în stradă. Nu este normal. Ori se aplică aceeaşi regulă pentru toţi, ori nu”, ne-a explicat doamna Chereşcă.

În replică, autorităţile locale susţin că familia Ciuraru avea la data evacuării un debit restant de aproximativ 9.769 lei, reprezentând chirie.

"Comportamentului neadecvat al membrilor familiei Ciuraru, neplata chiriei şi a utilităţilor, scandalurile şi degradarea spaţiului produsă de aceştia au condus la rezilierea contractului", a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Imobilul situat în strada Nicolae Bălcescu nr.118 figurează în patrimoniul municipiului Galaţi cu numărul de inventar 11.397.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite