Accident la Şcoala 17 din Galaţi.O elevă de 14 ani a căzut de la etajul doi al clădirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Starea de sănătate a copilei este stabilă Foto: Bogdan Dimofte
Starea de sănătate a copilei este stabilă Foto: Bogdan Dimofte

Adolescenta s-a aşezat cu fundul pe balustradă, s-a dezechilibrat şi a căzut printre scrări. Accidentul s-a produs în timpul recreaţiei. Fata s-a ales cu o contuzie de coloană dorsală, şi-a pierdut cunoştinţa şi a ajuns în stare de şoc la spital.

Clipe de groază pentru câţiva dintre elevii Şcolii nr. 17 „Nichita Stănescu” care şi-au văzut una dintre colege cum se prăbuşeşte printre scrări, de la etajul doi. Profesorii au chemat imediat ambulanţa.

O simplă joacă

Pentru Cristina Grigori, în vârstă de 14 ani, elevă în clasa a VIII-a B la Şcoala nr 17, câteva clipe de neatenţie şi teribilism au fost aproape s-o coste viaţa. Copila se afla în pauza dintre ore când a vrut să se joace urcându-se pe balustradă, numai că o simplă joacă s-a transformat într-un accident. A căzut de la etajul doi, printre scări şi a rămas întinsă pe podea fără să mai ştie ce e cu ea.



„A ieşit în pauză şi a vrut să coboare la chioşcul de la parter. S-a aşezat cu fundul pe balustradă şi a căzut de acolo. De la etajul doi a căzut. Colegii ei s-au speriat şi nici nu mai ştiau ce să facă. Am găsit-o întinsă cu faţa în jos, undeva sub scări. Se putea lovi cu capul de bară şi se putea întâmpla o tragedie”, spune Damiana Pătru, profesoară de Educaţie Fizică, directoarea Şcolii nr. 17.
 
Eleva nu a mai creat până acum probleme şi nu a fost implicată în niciun fel de incident, iar rezultatele la învăţătură sunt unele medii, afirmă conducerea şcolii.

Accident



Mama copilei a ajuns într-un suflet la şcoală când a aflat că fata ei a suferit un accident şi că se află în drum spre spital.

Catalog

„Eram acasă, în ziua mea liberă când m-a sunat directoarea să-mi spună că a căzut fata de la etajul doi. Nici acum nu-mi revin din şoc. Am reuşit să vorbesc cu ea şi mi-a zis că-i pare rău că s-a urcat pe bară. Mi-a zis că nu a împins-o nimeni. E supărată şi ea”, spune Gina Grigori, mama elevei.



În primă fază, femeia s-a temut că cineva îi ascunde adevărul şi s-a gândit la ce ar fi putut fi mai rău. „Nu ştiam dacă a căzut sau dacă s-a aruncat de bună voie. Mă gândeam în fel şi chip. Nu ai de unde ştii ce în capul acestor copii la vârsta lor, ce e în sufletul lor”, mai spune Gina Grigori, mama fetei de 14 ani.

image


Şi-a pierdut memoria pe loc

„Pacienta a suferit o contuzie de coloană dorsală, un traumatism cranian minor. Şi-a pierdut şi cunoştinţa în urma impactului. Are amnezie retrogradă. Când am adus-o aici nu ştia nimic despre ea”, spune dr. Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD.

Vox: „De la etajul doi a căzut. Am găsit-o întinsă cu faţa în jos, undeva sub scări”, spune Damiana Pătru, diretoarea şcolii.

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite