Nu poate fi acuzat de viol pentru că a ucis victima

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrâna i-a deschis uşa ucigaşului, nebănuind ce avea să se întâmple
Bătrâna i-a deschis uşa ucigaşului, nebănuind ce avea să se întâmple

Expertiza medico-legală efectuată în cazul unei crime comise la Tuluceşti a scos la iveală faptul că victima fusese violată, dar agresorul nu poate fi tras la răspundere.Un tânăr de 20 de ani a ucis-o cu 18 lovituri de cuţit pe bătrânica de 83 de ani pe care o îngrijea, dar era şi amanta lui, conform declaraţiilor iniţiale pe care le-a dat la Poliţie.

Caz desprins parcă din filmele horror la Tuluceşti. La sfârşitul lunii noiembrie 2009 o crimă oribilă a şocat comunitatea locală.

Ionel Bradea, de 20 de ani, a ucis-o cu nu mai puţin de 18 lovituri de cuţit pe Iordana Vătafu (83 de ani), femeia pentru care fusese angajat să aibă grijă.

Anterior, tânărul a întreţinut relaţii sexuale cu victima, iar din expertiza medico-legală, a reieşit că bătrânica fusese violată. Cu toate acestea, Ionel Bradea a fost trimis în judecată, zilele trecute, doar pentru omor calificat, nu şi pentru viol şi violare de domiciliu.

Şi asta deoarece legea penală prevede expres că, în asemenea cazuri, ancheta se declanşează doar la plângerea victimei, care, în cazul de faţă fiind decedată nu o poate face.

În astfel de cazuri nu se ţine cont şi de viol (sau orice altă infracţiune), dar în schimb se acordă circumstanţe agravante pentru persoana în cauză", ne-a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, procurorul Veronica Dumitrache.

Criminalul „cumsecade"

La Poliţie, Ionel Bradea a venit cu o versiune şocantă asupra celor întâmplate.

Spre scandalizarea anchetatorilor, ucigaşul a povestit că bătrânica de 83 de ani era amanta lui. Conform declaraţiilor individului, Iordana Vătafu i-ar fi cerut să întreţină relaţii sexuale cu ea, iar el a acceptat.

A doua zi, s-a îmbătat şi a ucis-o cu 18 lovituri de cuţit.La Parchet, criminalul a revenit şi a declarat că „ avea poftă să omoare pe cineva", fără să mai precizeze dacă octogenara a consimţit sau nu să întreţină relaţii sexuale cu el.

În Tuluceşti, ucigaşul era cunoscut ca un băiat „cumsecade", care nu crease niciodată probleme.

Ştiu că venise de la Galaţi. Era cumsecade, dar după ce s-a întâmplat, nu poţi spune că ai cunoscut un om. Din ceea ce ştiu eu, la nivelul comunităţii locale, nu a creat probleme înainte să facă ce a făcut", ne-a declarat primarul localităţii Tuluceşti, Petrică Bratu.

În cazul în care va fi găsit vinovat de omor calificat, Ionel Bradea poate petrece după gratii până la 25 de ani, mai ales dacă i se vor reţine circumstanţe agravante în contul celorlalte fapte pentru care nu poate fi acuzat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite