Galaţiul, reîmpărţit pe zone de impozitare. Apa, asfaltul şi prestigiul istoric aduc taxe şi impozite mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la anul, în funcţie de facilităţile, utilităţile şi de condiţiile de trai pe care le au în zona oraşului în care locuiesc, contribuabilii gălăţeni vor plăti un impozit pe locuinţă şi pe teren mai mare sau mai mic.

Consilierii locali au votat proiectul de hotărâre care vizează zonarea muncipiului Galaţi. Este vorba de reîmpărţirea Galaţiului şi modificarea zonelor de impozitare valabile la momentul actual: A, B, C şi D.

La definirea şi delimitarea zonelor fiscale în teritoriul administrativ al municipiului Galaţi, s-au utilizat ca şi criterii: poziţia terenurilor faţă de centrul localităţii, reţelele edilitare, gradul de accesibilitate la reţeaua majoră de circulaţie, prestigiul istoric, arhitectural şi ambiental al imobilelor, procentul de ocupare al terenului, serviciile publice urbane, calitatea mediului, precum şi potenţialul de reprezentare socială.

De exemplu, străzile Arad şi Avram Iancu, din Ţiglina 1, datorită lucrărilor de canalizare, apă, asfalt şi gaze, realizate în 2009 au trecut din zona C, în zona D. Străzile Tecuci şi Rizer au trecut, din zona B, în zona A; Ştefan Cel Mare şi Dumbrava Roşie din BarieraTraian au fost promovate din zona D, în zona C, Ştefan cel Mare, Zimbrului şi Arcaşilor avansează de la încadrarea în zona D, la zona C.

Strada Arcaşilor, pe sectorul cuprins între Ştefan cel Mare şi Zimbrului, a trecut din D, în zona de impozitare C; strada Neniţescu din Piaţa Centrală a ieşit din zona A, intrând în B. În Port, străzile Tăuni şi Vasile Lupu au trecut din C, în zona B. În Micro 17, străzile Turturelelor şi Argeşului au trecut din zona D direct în B.

Străzile Eternităţii, Bucureştii Noi din Cartierul Aurel Vlaicu şi Cometei din Zona Veche au trecut din zona C în B.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite