Nouă femei vor pune umărul la menţinerea stabilităţii în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile vor lucra în special în zona medicală! Foto: Bogdan Dimofte
Femeile vor lucra în special în zona medicală! Foto: Bogdan Dimofte

Acestea se află printre cei 600 de militari români care vor pleca în câteva zile în Afganistan, în provincia Zabul, pentru a-i schimba pe militarii Brigăzii 1 Bucureşti. La ceremonia care a avut loc astăzi la sediul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sf. Andrei" din Galaţi a participat şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea.

600 de militari, cei mai mulţi din Galaţi şi din oraşele limitrofe, s-au aliniat astăzi în curtea Batalionului „Sf. Andrei" pentru a primi binecuvântarea episcopului „Dunării de Jos", Casian Crăciun, dar şi încurajările venite din partea ministrului Apărării, Gabriel Oprea, înainte de plecarea în teatrul operaţiunilor din Afganistan.

„Văd aici oameni curajoşi, care ştiu să lupte. Îi privesc pe toţi în ochi şi nu văd urmă de teamă. Voi sunteţi cei care reprezentaţi armata română. Vă asigur că această misiune va consolida poziţia României în NATO", le-a spus minsitrul Gabriel Oprea militarilor.

militari galaţi

Ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri, dar şi soldaţi gradaţi voluntari, cu toţii au aşteptat acest ceremonial pentru a putea pleca apoi în Afganistan. Au prezentat cu emoţii onorul, au defilat prin faţa familiilor şi apoi s-au retras pentru a se pregăti de plecare.

„Eu am doi băieţi gemeni. Unul dintre ei pleacă pentru a doua oară, iar sţul pentru a treia oară în Afganistan. Nu pot decât să mă rog să fie bine şi să se întoarcă sănătoşi peste şase luni", spune Tatiana Păltinuş.

Printre cei 600 de militari care vor pleca în provincia afgană Zabul se află şi nouă femei. "Se vor ocupa în special de zona medicală, dar ştiu foarte bine să mânuiască şi pistoalele de calibru nouă milimetri", ne-a şoptit unul dintre ofiţerii MApN prezenţi la festivităţile de la Galaţi.La ceremonie a participat şi preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac.

„Nimeni nu şi-ar fi dorit ca astfel de misiuni să aibă loc, dar angajementele internaţionale ale României ne obligă şi la asemenea îndatoriri. Îmi doresc ca la finalul misiunii dumneavoastră să ne revedem sănătoşi şi să ne bucurăm că familiile tuturor se vor reîntregi. Să nu uităm că de-a lungul istoriei noastre a trebuit să arătăm, indiferent de angajemanete, că suntem urmaşii demni ai celor mai valoroase figuri istorice din Europa", a precizat preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite