Ninsori abundente şi polei în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iarna îşi intră în drepturi  Foto Adevărul
Iarna îşi intră în drepturi Foto Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben pentru judeţele din sudul şi sud-estul ţării, pentru intervalul 15 decembrie 2009-17 decembrie 2009. Judeţul Galaţi va avea parte de ninsori abundente şi polei.

În perioada amintită va ninge în toate regiunile, urmând ca treptat să se depună strat de zăpadă în cea mai mare parte a teritoriului, vremea luând aspect de iarnă.

În sudul şi sud-estul ţării, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20-25 l/mp, iar vântul se va intensifica, viscolind şi troienind ninsoarea.

În Dobrogea şi în sudul Munteniei, în prima parte a intervalului, precipitaţiile vor fi mixte şi se va produce polei.

Prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, a cerut comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să urmărească cu toată atenţia evoluţia fenomenelor meteorologice, al nivelul fiecărei localităţi, pentru a putea interveni în timp util la apariţia oricărei situaţii de urgenţă.

În această perioadă, va fi monitorizată cu precădere asigurarea continuităţii în furnizarea energiei electrice către populaţie, eventualele avarii survenite urmând a fi remediate cu maximă operativitate de către echipele de intervenţie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite