Ninsoare şi viscol în Galaţi. Şoseaua dig dinspre Galaţi – Brăila a fost închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se reîntoarce iadul de pe şosele
Se reîntoarce iadul de pe şosele

Vremea rea face ravagii pe şosele. Din cauza ninsorii, pe toate drumurile din Galaţi se circulă în condiţii de iarnă. Drumurile fost curăţate de zăpadă, dar ninsoarea care cade neîncetat de aproape 24 ore face imposibilă menţinerea curată a carosabilului.

Citiţi şi:

Braşov: Zăpada şi gropile de pe drumuri macină nervii şoferilor

Aseară, la ora 22.00, a intrat în vigoare atenţionare meteo de ninsori şi intensificări ale vântului, iar pe parcursul întregii nopţi a nins viscolit în majoritate zonelor, dar nu s-au semnalat probleme deosebite.

"La această oră, se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale şi judeţene. Nu sunt drumuri blocate datorită căderilor de zăpadă şi nu s-au semnalat întreruperi în alimentarea cu energie electrică. Se intervine cu 18 utilaje, de deszăpezire şi care împrăştie material antiderapant", ne-a declarat directorul de la Drumuri şi Poduri, Aurel Mujdei


"Rugăm populaţia să nu lase maşinile parcate pe prima bandă a principalelor artere de circulaţie, pentru a nu îngreuna operaţiunile de deszăpezire. Vom urmări evoluţia fenomenelor meteo, pentru a putea interveni în timp util la apariţia unor eventuale situaţii de urgenţă", a declarat şi viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.


De asemenea, Poliţia recomandă conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze.


Reamintim că atenţionarea Cod galben de ninsori şi viscol este valabilă până pe 20 ianuarie 2010, la ora 06.00.
Începând cu ziua luni, 18 ianuarie 2010, de la orele 22.00, şi până mâine, 20 ianuarie 2010, la orele 6.00, pe raza judeţului nostru meteorologii au instituit cod galben de ninsori şi intensificări ale vântului.

În Brăila, situaţia este similară

Subinspectorul Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, a declarat :


„Pentru informarea conducătorilor auto care circulă în municipiul şi judeţul Brăila sau care sunt în tranzit, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila aduce la cunoştinţă că, din cauza viscolului şi a zăpezii abundente, se circulă cu dificultate, în condiţii de iarnă, pe următoarele drumuri judeţene: DJ 211 B (Bărăganu-Viziru-Mihai Bravu); DJ 211 A (Viziru-Cuza Vodă); DJ 211 (Viziru-Bordei Verde-Ianca) ; DJ 221 (Brăila-Romanu-Râmnicelu) ; DJ 202 A - Gradiştea (intersecţia cu DN 22) ;DJ 255 A (Siliştea-Romanu) ; DJ 221 + 211C - Ciocile (Chichineţu-Coltea) „


Pe aceste drumuri se acţionează pentru deszăpezire şi asigurarea unui trafic rutier sigur.


Poliţiştii brăileni recomandă şi celorlalţi participanţi la trafic să evite traseele lungi pentru că există pericolul ca şoselele să se blocheze pe fondul ninsorii abundente şi a viscolului, cu toate că utilajele de dezăpezire acţionează în continuare.


Poliţiştii brăileni recomandă conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, apelând numărul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarnă).


Dacă trec prin zonele afectate de ninsori, să pregătească autovehiculele pentru circulaţia pe timp de iarnă şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere (vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă, polei sau umed şi viscol).


De asemenea, este necesar să se păstreze în mers o distanţă suficientă faţă de autovehiculele din faţă pentru a putea opri în condiţii

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite