Nicu Done-Căpitanul echipei de fotbal a poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicu Done, şeful din teren al poliţiştilor de la Transporturi
Nicu Done, şeful din teren al poliţiştilor de la Transporturi

Şi-a descoperit valenţele de fotbalist de-abia după ce a intrat în Poliţie şi acum conduce din teren una dintre cele mai galonate echipe de la nivelul IPJ Galaţi.

Echipa Serviciului Regional al Poliţiei Transporturi Galaţi se poate lăuda că este una dintre cele mai titrate echipe de fotbal din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, în vitrina de trofee putându-se număra peste zece titluri câştigate atât la nivel judeţean cât şi la nivel naţional.


Messi cu galoane


Omul care conduce din teren această formaţie este subcomisarul Nicu Done, care ani la rând a fost ales ca fiind cel mai tehnic fotbalist-poliţist din Galaţi, un adevărat Messi cu galoane.


„Nu am practicat fotbalul într-un mod organizat, am jucat doar prin cartier. De-abia când am ajuns în Poliţie am început să fac ceva mai multă mişcare"
, a spus omul cu cea mai fină gleznă din Inspectorat.


Pe lângă faptul că este omul ce a fost prezent în teren la toate succesele echipei Poliţiei Transporturi, Nicu Done a fost selecţionat şi în „reprezentativa" Inspectoratului Judeţean de Poliţie, care a participat la mai multe turnee internaţionale de fotbal organizate la nivelul forţelor de ordine. El a prins mai multe deplasări în Italia, Croaţia şi Bulgaria.


În calitate de căpitan, Done trebuie să fie mereu în formă, aşa că profită de orice ocazie pentru a mai face puţină mişcare. Pe lângă obişnuitele „miuţe" de la colţul blocului, subcomisarul mai coboară în iarbă şi după... infractori.


„Îmi amintesc un caz deosebit, care s-a petrecut în urmă cu ceva ani, la Negrileşti, unde am urmărit un bărbat ce tâlhărise o studentă pe tren. Atunci ne-am întrebuinţat serios condiţia fizică", a spus acesta.


Poliţiştii aveau informaţii despre locul unde se ascundea bărbatul, aşa că au stat la pândă în apropierea casei mătuşii sale. La un moment dat, când s-au apropiat de imobil, hoţul a rupt-o la fugă.


„Mătuşa omului urla atunci ca din gură de şarpe, dar nu pentru că i-ar fi păsat de nepot, ci din motive... casnice. Ţipa să nu-l trântim în grădină, că-i stricam toţi ardeii", a povestit Done amuzat.


După prinderea infractorului a urmat un tur de forţă prin pădure, pentru a găsi toate locurile în care-şi ascunsese tâlharul bunurile furate.


Responsabil şi cu stomacul


Ca un bun conducător de trupe, Done are grijă nu numai de performanţele pe care le obţine echipa sa, atât din punct de vedere fotbalistic, cât şi din punct de vedere gastronomic. Astfel, la fiecare turneu la care participă băieţii de la SRPT, Done îşi umple portbagajul cu pastramă, cârnăciori şi alte bunătăţi, nu de alta, dar după un turneu câştigat, oamenii trebuie să şi mănânce.

Întrebări şi răspunsuri?


Care sunt echipele dumneavoastră favorite?


Păi una ar fi Liverpool, echipa engleză care are cea mai frumoasă galerie şi care a făcut nişte meciuri absolut incredibile.Şi acum ţin minte cum am stat lipit de televizor la acea finală de neuitat a Ligii Campionilor, pe care „cormoranii" au câştigat-o în faţa Milanului, la Istanbul, în 2005. De la noi ţin cu Dinamo.


Care este cea mai haioasă fază pe care v-o amintiţi din munca de poliţist?


Este vorba de mărturia unui tâlhar pe care l-am prins după ce a sărit din tren într-o haltă. În momentul în care am pus mâna pe el, omul aînceput să-şi amintească toate faptele pe care le făcuse şi ne-a spus că odată, pentru a nu fi prins, a aruncat-o inclusiv pe mama lui din tren.

Ce îi place


Îmi place foarte mult să călătoresc şi mi-aş dori să pot vedea absolut toate marile stadioane ale lumii, începând cu Camp Nou din Barcelona şi terminând cu „La Bombonera", arena celor de la Boca Junoirs din Argentina.


Ce nu-i place


Nu-mi place fumatul. Nu am fumat niciodată şi cred că este unul dintre cele mai nocive obiceiuri din lume . De asemenea nu pot să îi suport pe cei care se dau la o parte de la muncă. Eu le cer băieţilor pe care-i am în subordine să facă exact
cât pot şi eu să fac. Cei care încearcă să păcălească munca nu au viaţă bună cu mine.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite