UPADTE Cod portocaliu de ninsoare şi viscol la Galaţi. Circulaţie îngreunată în nordul judeţului. Vezi care este starea drumurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii societăţii care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene spun că greul de-abia de acum începe, dacă ninsoarea va continua pe tot parcursul zilei. Cert este că societatea are utilaje chiar şi pentru nămeţi de peste un metru înălţime.

Update ora 1.30.

Viscolul şi ninsoarea au făcut în ultimele ore, ca traficul pe mai multe drumuri carefac leegătura între localităţile din nordul jueţului să fie îngreunat. Poliţiştii de la Circulaţie atrag atenţia şoferilor să încerce să evite, pe cât posibil, următoarele artere:

-DJ 242A Bereşti - Meria - Cavadineşti; Bereşti - Meria - Rădeşti;
-DJ 251 B Bălăbăneşti - Bălăşeşti;
-DJ 251 A com. Drăguşeni;
-DJ 242H Rădeşti - Jorăşti;
-DJ 204D Oancea - Băneasa;
-DJ 242E Suceveni - Băneasa;
-DJ 251G Vârlezi - Măcişeni - Valea Mărului;
-DJ 251C Crăieşti - Smulţi.

BRĂILA: Deşi nu ninge abundent şi zăpada nu s-a aşternut, avem drumuri închise şi 5.000 de oameni în beznă

Pentru evitarea evenimentelor rutiere, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să manifesste atenţie sporită în trafic şi să aibă grijă de starea autoturismului când pleacă la drum. Iată câteva recomandări extrem de utile:

- Acordaţi o atenţie deosebită stării tehnice a autovehiculului
- Echipaţi autovehiculul cu accesoriile necesare pentru sezonul rece
- Ştergeţi parbrizul, luneta, geamurile laterale şi oglinzile retrovizoare exterioare de pelicula de gheaţă
- Evitaţi manevrarea bruscă a frânei de serviciu şi folosiţi frâna de motor
- Reduceţi din timp viteza prin trecerea într-o treaptă inferioară de viteză în curbe, pasaje pietonale sau staţii de autobuz
- Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum
- Păstraţi în mers o distanţă suficientă
- Conducătorilor auto începători le este recomandat să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculelor în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari.

Update ora 11.00.

Potrivit spuselor directorului Societăţii Judeţene de Drumuri şi Poduri, Luciano Tudor, spune că se circulă greu pe DJ 261 A, pe DN 24A şi pe DN 24B.

"Am avut o ambulanţă rămasă înzăpezită, dar am trimis utilaje şi au scos-o. Se circulă greu şi pe DJ 2 în zona Slobozia Conachi, pe drumul care leagă Scânteieştiul de Şiviţa şi la Smârdan. În acest zone dăm şi cu antiderapant, pentru că a apărut poleiul", spune Luciano Tudor.

CITEŞTE ŞI

Primăria a dat dispoziţie să fie scoase pe străzi tractoarele cu lamă, pentru deszăpezire

În judeţul Galaţi, zăpada are deja între 5-12 cm, iar dacă va continua să ningă, se pot atinge niveluri mai mari. Societatea de Drumuri şi Poduri are însă freze cu motoare de tanc care pot asigura deszăpezirea chiar şi în condiiţile unor grosimi ale stratului de omăt de peste un metru.

Din fericire, viscolul din această dimineaţă nu a afectat în niciun fel programul şcolilor din judeţ. "Am avut câteva microbuze şcolare care au ajuns mai târziu la şcoală, dar au ajuns în siguranţă", spune inspectorul şcolar adjunct Onuţ Atanasiu.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite