Nevăzătorii au dreptul la semafoare sonorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi normele Uniunii Europene recomandă ca în orice oraş să existe semafoare speciale pentru nevăzători, autorităţile locale ignoră această cerinţă.

Craterele din asfalt, canalizările neacoperite, reclamele şi maşinile parcate pe trotuar, sunt adevărate probleme pentru nevăzătorii care se pot ghida în spaţiu doar cu ajutorul bastonului alb.
Dacă în municipii precum Iaşi, Cluj sau Bucureşti, au fost montate semafoare sonorizate, nevăzătorii gălăţeni nu se bucură de o atenţie foarte mare din partea autorităţilor.


Cereri fără răspuns


Asociaţia Nevăzătorilor din Galaţi, care are peste 1.000 de membri, a solicitat montarea, măcar în intersecţiile aglomerate, a semafoarelor cu dispozitive acustice de avertizare. Autorităţile nu s-au sinchisit să ofere un răspuns.
„Traficul este foarte aglomerat şi avem mari probleme în intersecţiile mari, din cauză că nu existe semafoare sonorizate. În alte judeţe au fost montate, noi mai avem de aşteptat. Am făcut cereri la Primărie, dar nu ne-au răspuns", ne-a declarat Ioan Lepădatu, preşedintele Asociaţiei.
„Mi s-a întâmplat de multe să mă lovesc de maşini, în timp ce traversam strada. Din fericire, nu şi invers. Semafoarele acustice ne-ar ajuta foarte mult", ne-a spus Valeriu Oancea, nevăzător.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Nicoleta Manole a declarat: „În prezent, nu avem bani pentru semafoare sonorizate dar vom avea în vedere necesitatea acestora".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite