Nemulţumiri în rândul siderurgiştilor de la ArcelorMittal Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Platforma siderurgică de la ArcelorMittal
Platforma siderurgică de la ArcelorMittal

Angajaţii din secţia de Oţelării a combinatului siderurgic de la Galaţi au cerut noi lămuriri de la conducerea ArcelorMittal în privinţa anunţatelor concedii forţate în care vor fi trimişi toţi cei 9.000 de salariaţi.

În jurul orei 14.00 mai mulţi oţelari au cerut reprezentanţilor conducerii combinatului să le explice motivul pentru care vor fi trimişi acasă în perioada următoare.

"Au fost în jur de 100 de oameni care au protestat faţă de introducerea măsurii de şomaj tehnic şi cea de concedii forţate în care vor fi trimişi. Au cerut prezenţa Mihaelei Crăciun, directorul departamentul Resurse Umane pentru a asculta cum s-a ajuns iar în situaţia ca oamenii să piardă bani prin acest şomaj tehnic. Nu ştiu dacă au întrerupt programul, pentru că eu eram plecat din localitate, acum mă întorc spre Galaţi", ne-a explicat Gheorghe Tiber, preşedinte Sindicatului Naţional "Solidaritatea" al Metalurgiştilor.

„Managementul de Resurse Umane împreună cu cel de la Oţelărie s-a întâlnit astăzi cu o parte din lucrătorii care ieşeau respectiv intrau în schimb, la solicitarea acestora. Angajaţii au cerut şi au primit clarificări privind implementarea şomajului tehnic şi a altor măsuri luate de Companie în vederea reducerii costurilor. Nivelul de producţie de la Oţelărie nu a fost afectat în timpul şi după această întâlnire, ne-a precizat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal România.

Trebuie să precizăm că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la un alt lider de sindicat de pe platforma siderurgică, este vorba de Gheorghe Bezman, preşedintele FSS Metarom Galaţi.

"Sunt într-o şedinţă, vă sun eu imediat cum se termină", a fost prima reacţie a liderului sindical. După câteva minute. "Ahh, de la presă! Nu, nu pot vorbi, credeam că sunteţi altcineva. Vă sun eu mai târziu, nu pot vorbi acum", a fost ultima declaraţie a lui Gheorghe Bezman.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite