Şomerii gălăţeni pot culege căpşuni în Danemarca pentru 1500 de euro pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ţară, zeci de mii de şomeri se bat pe câteva job-uri. „Afară”, patronii importă forţă de muncă în agricultură şi servicii Angajatorii din Danemarca şi Germania oferă sute de posturi românilor, în agricultură, hoteluri şi restaurante, pe un salariu de până la 1.500 de euro.

Numărul şomerilor din Galaţi, Brăila, Vrancea şi Buzău a crescut simţitor în ultimul an, după ce zeci de mii de patroni au căzut în ghearele crizei economice. Astfel, principala problemă socială cu care se confruntă toate cele patru judeţe este lipsa acută a locurilor de muncă în comparaţie cu cererea.
Spre exemplu, săptămâna aceasta Galaţiul nu dispune decât de opt posturi vacante, majoritatea pentru persoanele necalificate. Brăila şi Buzăul au disponibile în jur de 50 de locuri de muncă, totuşi insuficiente pentru cei peste 10.000 de şomeri din fiecare judeţ.

O ofertă mai bogată are Vrancea unde sunt vacante 190 de job-uri, dar rămâne mică în comparaţie cu numărul şomerilor.
O gură de oxigen pentru şomerii români este oferită în această perioadă de angajatorii străini care importă sute de muncitori din ţările afectate de criza economică.

În Germania, românii au căutare

Tinerii care doresc să muncească în hoteluri, restaurante sau fast-food-uri, industrie uşoară sau menaj, pe un venit de până la 1.500 de euro, se pot înscrie în „cursa” job-urilor oferite de patronii din Germania. Aceştia caută, în special studenţi care să muncească pe perioada vacanţei de vară.

 „Una dintre condiţiile de participare este ca vârsta celor interesaţi să lucreze în Germania să fie cuprinsă între 18 – 35 ani.Depunerea dosarelor şi susţinerea testului de limba germană va avea loc în perioada 6–20 ianuarie 2010, orele 10.00–15.00, la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) Bucureşti, din strada Spătarul Preda”, ne-a declarat Nicoleta Harţeganu, purtător de cuvânt al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Galaţi.

Danemarca vrea 200 de „căpşunari”

Şomerii care vor un job pe perioada sezonului cald pot merge să muncească în Danemarca, unde pot câştiga în jur de 14 euro pe oră. Este vorba despre locuri de muncă la cules de căpşuni, zmeură, dovlecei, ceapă, mazăre, dar şi câteva posturi pentru şoferi.
Pe perioada şederii în străinătate, muncitorii vor fi cazaţi în corturi şi vor primi mâncare la cazan. Cei interesaţi trebuie să depună dosarele, până pe 1 martie, la sediul ANOFM.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite