Galaţi: “Radu Negru” – un liceu fără încălzire!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: “Radu Negru” – un liceu fără încălzire!
Galaţi: “Radu Negru” – un liceu fără încălzire!

Din lipsă de bani pentru reparaţii, orele se vor ţine în cămin Dacă în 2007, Ministerul Educaţiei investea masiv în infrastrucura şcolară a judeţului Galaţi, din 2008 încoace, multe lucrări au rămas blocate din lipsă de fonduri

Dacă ar fi fost să se concretizeze, proiectul de investiţie câştigat anul trecut de cei de la Grupul Şcolar Radu Negru din Galaţi, acest liceu ar fi fost unul de invidiat. Anul trecut, nu mai puţin de 2,6 milioane de lei ar fi trebuit direcţionaţi către refacerea utilităţilor din acest prestigios liceu.

Banii urma să fie investiţi în achiziţionarea şi montarea unei centrale termice noi, înlocuirea ţevilor şi a caloriferelor, dar şi modernizarea tâmplăriei. Din păcate, totul a început şi s-a terminat prost. Anul trecut în conturile liceului, au intrat doar 25.000 de lei, adică doar 1% din cât ar fi trebuit să se vireze.

Cu banii aceştia, firma care a câştigat licitaţia a făcut tot ce a putut. Adică, a refăcut magistralele pentru calorifere şi cam atât. Din luna noiembrie, municipalitatea n-a mai direcţionat niciun leu către Liceul Radu Negru, motiv pentru care conducerea instituţiei a mutat tot procesul educaţional într-un alt pavilion.

“În noul corp de clădire, care iniţial a fost proiectat pentru cămin, avem 18 săli de clasă care, spunem noi, ne ajung pentru câţi elevi avem. În vechiul corp al şcolii, mai avem funcţionale doar trei laboratoare de informatică, care se încălzesc, pe timpul iernii, cu aer condiţionat. Celelalte 16 stau nefolosite”, ne-a declarat directorul Grupului Şcolar Radu Negru, Mariana Păcuraru.

Speranţa moare ultima!

Decizia de mutare a procesului educaţional în alt corp al liceului a fost luată după ce, din subsolul clădirii, au început să apară mirosuri neplăcute.

 “Pardoseala fiind găurită peste tot, a început să se simtă un miros pestilenţial, de canalizare şi şobolani morţi. În plus, lipsa caloriferelor făcea practic imposibilă desfăşurarea orelor pet imp de iarnă. Nu puteam obliga pe nimeni să stea în frig”, spune directorul grupului şcolar gălăţean. Anul acesta, noul inspector şcolar general a venit în perioada bacalaureatului şi a constatat situaţia de la “Radu Negru”.

A promis că va face tot posibilul pentru a direcţiona ceva bani şi către această unitate de învăţământ. “Lucrarea este pe jumătate realizată, dacă vor fi bani, noi într-o lună terminăm totul şi putem să mutăm elevii înapoi în corpul mare al liceului”, ne-a mai declarat Mariana Păcuraru.

Liceul Radu Negru are în acest moment 650 de elevi, printre ei numărându-se şi câteva zeci, care formează clase de SAM aflate în lichidare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite