Negocieri cu proteste de stradă la ArcelorMittal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul condus de Gheorghe Tiber nu a primit acceptul de a participa la negocierile salariale pentru anul următor.

Negocierea contractului colectiv de muncă de la ArcelorMittal, cea mai mare unitate siderurgică din România, sunt şi în acest an deosebit de dificile. De această dată, scandalul nu este în jurul cuantumului majorărilor salariale de care vor beneficia salariaţii, ci porneşte de la interdicţia de participare la negocieri a Sindicatului Naţional „Solidaritatea” al Metalurgiştilor.
 
Încă de acum două săptămâni, sindicatul condus de Gheorghe Tiber a fost scos de la tratative, pe motiv că nu are reprezentare juridică.

Pe 2 decembrie era programat un nou termen al procesului privind reprezentativitatea sindicatului, însă instanţa a decis amânarea judecării. Acest fapt a stârnit mânia conducerii organizaţiei sindicale.

„Dacă nu vom primi termen de judecată urgent vom fi nevoiţi să informăm organele superioare, cum ar Inspecţia Judiciară de la Consiliul Superior al Magistraturii. Totodată, vom fi obligaţi să demarăm în curând şi unele acţiuni de protest în faţa clădirii Tribunalului, pentru a atrage atenţia asupra acestor dosare”, a declarat Gheorghe Tiber.

Trebuie să spunem că  negocierile salariale din combinat au început de pe 15 noiembrie, iar până pe 15 ianuarie acestea trebuie finalizate, deci supărarea sindicatului este cumva justificată.

Vor 5% în plus

În ceea ce priveşte discuţiile propriu-zise dintre conducerea combinatului şi sindicatele de pe platforma siderurgică, solicitarea organizaţiilor sindicale se referă la o majorare a veniturilor siderurgiştilor cu 5% pentru anul 2011.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite