(Ne)Dreptate/Despăgubire refuzată de Asirom în cazul unei fetiţe accidentate foarte grav

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neculai Ştefan doreşte să folosească banii pentru tratamentul Roxanei
Neculai Ştefan doreşte să folosească banii pentru tratamentul Roxanei

Roxana Ştefan avea doar 13 ani în 2005, când a fost efectiv spulberată de o Dacie pe şoseaua Cosmeşti-Tecuci, la întoarcerea de la o competiţie sportivă.

Adolescenta estea elevă şi făcea parte în 2005 din echipa de handbal a Liceului Sportiv Brăila. La cinci ani de la producerea evenimentului, Roxana se luptă să îşi revină după ce a avut nu mai puţin de şapte fracturi grave.

Galaţi: Dosarul unui accident cu doi morţi, nefinalizat nici după un an de zile

„Au refăcut-o efectiv din bucăţi. Are şuruburi şi tije chiar şi acum. Trebuie să facă operaţii estetice pentru a putea ascunde cicatricele care i-au rămas", ne-a declarat Neculai Ştefan, tatăl tinerei.

Vinovaţi de producerea groaznicului accident au fost găsiţi Nicolai Tănase, şoferul microbuzului cu care au fost transportaţi copii şi Florina-Romina Apostu. Aceasta din urmă a produs accidentul, neasigurându-se la trecerea pe lângă microbuz.

Familia Ştefan s-a înglodat în datorii pentru a plăti operaţiile Roxanei şi tratamentul ulterior. Curtea de Apel Galaţi a stabilit printr-o decizie definitivă ca asiguratorul, Asirom Brăila, să plătească 35.000 de lei ca daune pentru cele întâmplate.

Banii nu s-au plătit nici până astăzi, cu toate că de la pronunţarea deciziei judecătoreşti (29 ianuarie 2010) a trecut aproape un an de zile. A fost nevoie ca familia Ştefan să apeleze la un executor judecătoresc pentru a pune în executare hotărârea deoarece, conform spuselor familiei Ştefan, Asirom Brăila nu a dorit să plătească cheltuielile de judecată şi cele de executare în valoare de 8.600 de lei.

Chiar şi aşa, plata banilor nu este încă sigură, asiguratorul putând apela la alte căi de atac.

„Nu este vorba că nu dorim să plătim. Există o reglementare legală care nu ne permite să plătim cheltuielile de judecată şi cele de executare. Nu reprezintă o problemă plata a 35.000 de lei, dar trebuie respectată legea", ne-a declarat Eugen Ioniţă, directorul Asirom Brăila.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite