Navigaţie îngreunată pe Dunăre, chiar dacă fluviul este în uşoară creştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi cotele apelor Dunării au înregistrat creşteri uşoare în ultimele zile, navagiaţia se desfăşoară în continuare cu dificultate. Din fericire nu au apărut situaţii deosebite.

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi trebuie să execute periodic lucrări de dragaj pentru evitarea acumulării de aluviuni în punctele critice.

Şi operatorul care asigură legătura rutieră între Moldova şi Dobrogea - Navrom Bac - a anunţat că se circulă în condiţii destul de grele. Din cauza nivelului scăzut al fluviului, în ultimele luni, bacurile au fost forţate să ocolească prin dreptul turnului de televiziune un prag periculos de pe ruta obişnuită. Pasagerii sunt astfel forţaţi să aştepte mai mult atât între curse cât şi pe timpul traversării.

Chiar dacă meteorologii au anunţat pentru perioada următoare precipitatii în zona de sud a Moldovei, Dunarea nu va creşte semnificativ. Săptămâna viitoare, hidrologii estimează o creştere cuprinsă între doi şi opt centimetri, atât în zona Galaţiului cât şi la Brăila. La Galaţi, cotele Dunării măsoară 131 de centimetri, în scădere cu doi centimetri faţă de ziua precedentă, în timp ce la Brăila cotele Dunării sunt de 118 centimetri, cu cinci mai puţin decât ieri.

Cel mai scăzut nivel al fluviului, la Galaţi, a fost măsurat în anul 1921, Dunărea atingând atunci cota de minus 43 de centimetri.

Specialiştii în navigaţie spun ca nu s-au mai confruntat cu scăderi atât de semnificative ale "Bătrânului Fluviu" în luna ianuarie, de aproape 10 ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite