Nave de depoluare pentru porturile Galaţi şi Tulcea în valoare de 8,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai importantă investiţie pe care o va derula Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi în 2011este programul CODENAV. În cadrul proiectului vor fi achiziţionate nave de depoluare şi de intervenţie în caz de poluare. Investiţia se ridică la peste 8,5 milioane euro.

Proiectul CODENAV are ca obiectiv realizarea unui sistem eficient de depoluare în porturile gălăţene. Programul constă în realizarea unor complexuri de preluare şi prelucrare a deşeurilor rezultate la bordul navelor maritime şi fluviale care tranzitează porturile româneşti.

„Aceste complexuri vor prelua tot ce înseamnă deşeuri: hidrocarburi, şlam, deşeuri menajere, ape uzate, ape menajere, absolut tot ce produce o navă. Acestea vor fi prelucrate sau reciclate", a declarat directorul APDM Galaţi, Mihai Ochialbescu.

Potrivit aceleiaşi surse, au fost lansate licitaţiile vizând achiziţionarea navelor de depoluare pentru porturile Galaţi şi Tulcea.

„Punerea în practică a proiectului urmăreşte nu numai o mai bună tratare a deşeurilor, ci şi servicii mai bune oferite navelor în tranzit şi evitarea unor eventuale deversări ilegale de deşeuri în Dunăre”, susţine Ochialbescu.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite