Galaţi: Colegiul Naţional Cuza, în pericol de a rămâne fără sediu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Colegiul Naţional Cuza, în pericol de a rămâne fără sediu!
Galaţi: Colegiul Naţional Cuza, în pericol de a rămâne fără sediu!

Rămaşi fără celebrul campus, din lipsă de fonduri, profesorii şi elevii de la Colegiul Naţional Al. I. Cuza trec acum prin momente extrem de grele. Contractul de închiriere dintre Primărie şi proprietarul imobilului – Fundaţia Caritatea - a expirat ieri, iar municipalitatea abia acum s-a trezit că trebuie să negocieze prelungirea lui. Despre cumpărarea imobilului, pe timp de criză, nu prea poate fi vorba.

În prezent, nimeni nu poate să spună care va fi viitorul Colegiului Cuza. Viceprimarul  Nicuşor  Ciumacenco ne-a comunicat că intenţionează să trimită în cursului zile de astăzi o scrisoare proprietarilor, pentru a le propune cumpărarea imobilului respectiv. „Noi dorim să cumpărăm clădirea, dacă preţul pe care îl cer este rezonabil. Să sperăm că ne vom înţelege. În caz contrar, vom încerca să prelungim contractul de închiriere. Nici nu se pune  problema ca elevii să fie mutaţi în altă clădire”, a precizat Ciumacenco.

Proprietarul imobilului este acum Fundaţia Caritatea din Bucureşti. Conducerea acesteia spune că este în relaţii bune cu Primăria Municipiului Galaţi şi că nu a solicitat evacuarea imobilului. „Fundaţia Caritatea doreşte să ajungă la o înţelegere cu Primăria în legătură cu acest imobil: fie vânzarea lui, fie închirierea pe termen lung, în condiţiile pieţei”, spune Samuel Iszak, preşedintele Fundaţiei Caritatea.

Proiect îngheţat

După ce a aflat că imobilul în care funcţionează Colegiul Naţional Al. I. Cuza din Galaţi este revendicat şi câştigat în instanţă, Ministerul Educaţiei a venit cu ideea contruirii unui campus şcolar complet nou. Proiectarea a fost realizată în limita spaţiului disponibil de la Şcoala 7, iar lucrările au început vioi în 2007. S-au oprit brusc, la sfârşitul anului trecut, din lipsă de bani. „Nu avem fonduri. Dacă Guvernul ne trimite bani, lucrările vor fi reluate”, susţine viceprimarul Nicuşor Ciumacenco

Colegiu de 1,5 milioane euro

Din estimările făcute de specialiştii în domeniu, imobilul în care funcţionează acum Colegiul Cuza s-ar ridica la aproximativ 1,5 milioane de euro. Reprezentanţii Fundaţiei Caritatea nu au vrut să comenteze nimic în privinţa acestui preţ. Cert este că dacă se va vinde pentru 1,5 milioane de euro, autorităţile locale vor mai fi nevoite să investească încă pe atât pentru consolidarea lui.


 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite