Nati Meir a primit mandat de arestare la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Galaţi a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pentru traffic de influenţă, pe numele fostului deputat şi candidat la preşedinţie.Controversatul personaj este acuzat că a oferit 50.000 de euro pentru a interveni pe lângă judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea judecării în libertate a unei femei acuzate de înşelăciune.

Nati şi Or Meir, tată şi fiu, au primit mandate de arestare preventivă pentru corupţie, la Tribunalul Galaţi, în decurs de doar o săptămână.

Or Meir a ajuns în arest după ce a fost prins în flagrant primind o tranşă de 20.000 de euro din cei 115.000 de euro ceruţi de tatăl său pentru a interveni pe lângă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Nati Meir i-a promis unei gălăţence aflată în arest, că îi va obţine judecarea în libertate.

„Prima faptă constă în pretinderea sumei de 50.000 de euro de la martora denunţătoare Crăiţă Georgeta, care este trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu scopul de a determina judecători de la Înalta Curte deCcasaţie şi Justiţie să revoce măsura arestării preventive dispusă faţă de făptuitoare, astfel încât aceasta să fie judecată în stare de libertate", a declarat preşedintele Tribunalului Galaţi, judecătoarea Carmen Sandu.

Şi asta nu e tot. Nati Meir a promis şi altor patru persoane inculpate în acelaşi dosar în care este judecată Georgeta Crăiţă că poate influenţa judecătorii pentru a obţine pedepse cu suspendarea executării.

A „turnat" şi un avocat

Iulian Roşca şi Jamal Crăiţă ar fi fost „norocoşii" beneficiari ai unor pedepse cu suspendare, cu toate că au fost trimişi în judecată pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, iar la prima instanţă, au fost condamnaţi la pedepse grele.

Georgeta Crăiţă, Alexandru Nicu şi Gheorghe Dan Valentin urma să fie judecaţi în libertate, preţul fiind în acest caz de 65.000 de euro.

Interesant de amintit este şi faptul că Georgeta Crăiţă l-a denunţat la DNA şi pe avocatul Sever Teodorescu, care a reprezintat în justiţie clanul interlop Geamănu, ai cărui membri i-au furat maşina lui Gigi Becali.

Sever Teodorescu a fost arestat după ce ar fi pretins, la rândul lui, că ar avea influenţă pe lângă judecători pentru a obţine judecarea în libertate a Georgetei Crăiţă.

Imediat după a aflat că a primi mandat de arestare preventivă, Nati Meir a formulat recurs la Curtea de Apel Galaţi.

Fostul deputat şi candidat la preşedinţia României riscă o condamnare de până la 10 ani de închisoare, potrivit preşedintelui Tribunalului Galaţi, Carmen Sandu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite