Nati şi Or Meir au fost trimişi în judecată împreună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul candidat la Preşedenţia României şi fiul său au fost trimişi în judecată de către DNA Galaţi, ambii fiind încarceraţi în acest moment.

Capetele de acuzare sunt trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă, după ce au pretins bani de la mai multe persoane, spunând că pot interveni la judecători de la Tribunalul Galaţi şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


În cursul anului 2008, Nati Meir, în calitate de deputat în Parlamentul României, a pretins de la Georgeta Crăiţă suma de 50.000 euro în schimbul influenţei pe care susţinea că o poate exercita asupra magistraţilor-judecători din cadrul Tribunalului Galaţi, pentru ca aceştia să dispună revocarea măsurii arestării preventive şi judecarea în stare de libertate a acesteia , în dosarul penal în care aceasta fusese trimisă în judecată pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.


„De asemenea, în cursul anului 2009, cât şi în lunile martie-aprilie 2010, Nati Meir, prin intermediul fiului său, Meir Or, a pretins suma totală de 65.000 euro de la cinci denunţători în schimbul influenţei pe care susţinea că o poate exercita asupra magistraţilor-judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care judecau două dosare penale în care denunţătorii fuseseră trimişi în judecată pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune, respectiv complicitate la luare de mită, pentru a dispune revocarea măsurii arestării preventive şi judecarea în stare de libertate, respectiv condamnarea la pedepse cu suspendarea executării", se arată în comunicatul DNA.
Fiul fostului parlamentar, Or Meir, a fost prins în flagrant mediat după primirea sumei de 20.000 de euro de la unul dintre oamenii care l-au „turnat", drept avans din suma pretinsă de tatăl său.
Potrivit DNA, "în scopul disimulării faptelor de corupţie, la îndemnul inculpatului Meir Nati, inculpatul Meir Or şi cumpărătorul de influenţă denunţător au încheiat un contract de împrumut fictiv".


Pe 23 aprilie Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă a lui Or Meir, pentru o perioadă de 29 de zile, iar la 28 aprilie aceeaşi instanţă a dispus arestarea preventivă a lui Nati Meir pe termen de 30 de zile. Pentru ambii Tribunalul Galaţi a dispus prelungirea arestării preventive cu încă 30 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Galaţi.

Acesta este al treilea dosar în care fostul deputat Nati Meir este cercetat, el fiind arestat prevetiv şi într-o altă cauză, pentru înşelăciune.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite