Galaţi: Nanostructuri şi nanomateriale la "Dunărea de Jos"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Nanostructuri şi Materiale Funcţionale de la Facultatea de Metalurgie şi Ştiinţa Materialelor din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, în parteneriat cu Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Galaţi vor organiza Simpozionul "Impactul nanotehnologiilor şi Nanomaterialelor asupra dezvoltării industriale şi calităţii vieţii"

Nanotehnologiile şi nanomaterialele s-au impus în ultimul deceniu ca domeniul de cea mai mare actualitate şi cu cea mai mare dinamică. Impactul nanotehnologiilor asupra dezvoltării industriale şi a societăţii este considerat revoluţionar, comparabil cu impactul pe care l-a avut în ultimele decenii dezvoltarea tehnologiei informaţiei.

Deja multe nanomateriale sunt utilizate şi se preconizează ca jumătate din noile materiale care vor aparea vor fi obţinute cu ajutorul nanotehnologiilor în domenii ca: electronică, informatică şi comunicaţii, bioinginerie şi biomedicină, industriile farmaceutică şi cosmetică, tehnica militară, surse alternative de energie, constructii, aeronautică sau ingineria mediului.

În sens larg, nanotehnologia reprezintă orice tehnologie al cărei rezultat finit e de ordin nanometric: particule fine, sinteză chimică, microlitografie avansată. Într-un sens restrâns, nanotehnologia reprezintă orice tehnologie ce se bazează pe abilitatea de a construi structuri complexe respectând specificaţii la nivel atomic folosindu-se de sinteza mecanică. Structurile nanometrice nu numai că sunt foarte mici, ajungându-se chiar până la scara atomică, dar ele posedă unele proprietăţi total deosebite şi neaşteptate, în comparaţie cu aceeaşi substanţă luată la nivel macroscopic.

Evenimentul va avea loc miercuri, în Amfiteatrul D11 al Facultăţii de Mecanică, începând cu ora 9.30.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite