NOAPTEA MUZEELOR: Porţie de cultură gratis în toate muzeele din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această noapte oamenii pot sta în oraş mult după „ora stingerii", deoarece toate muzeele din Galaţi vor fi deschise. Interesul maxim va fi cu siguranţă pentru observaţiile astronomice de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Toate muzeele din Galaţi se pregătesc pentru "Noaptea muzeelor", eveniment menit să prefaţeze o altă sărbătoare importantă: Ziua Internaţională a Muzeelor.

La Muzeul de Ştiinţele Naturii publicul larg are posibilitatea să viziteze expoziţiile într-un mod inedit - noaptea.

Deschis de la ora 18.00

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va participa la această iniţiativă europeană cu un program special: muzeul va fi deschis până la ora două noaptea, iar intrarea se face începând de azi, de la ora 18.00. „Intrarea va fi gratuită pentru toţi vizitatorii", spune şefa muzeului, Camelia Burluc.

Amatori de cultură şi ştiinţă pot redescoperi expoziţiile „Fluturii, petale zburătoare" - inaugurată ieri, "Peşteri din România - mirifica lume a carstului" şi "Diversitatea mineralelor".

În această noapte specială, o vizită în peştera din spaţiul expoziţional principal al muzeului poate fi o experienţă inedită pentru orice privitor.

Deasemenea, Acvariul instituţiei îi aşteaptă pe toţi „devoratorii de muzee" să intre în minunata lume a peştilor, în acest an publicul având ocazia să viziteze şi spaţiul tehnologic al acvariilor.

Planetariul şi Observatorul astronomic îi aşteaptă pe iubitorii de astronomie să vadă expoziţile permanente „Descopera singur Universul" şi „Sistemul solar", în vreme ce terasa de observaţii astronomice este pregătită cu toate instrumentele de noapte pentru toţi „vânătorii de stele".

Pe lângă faptul că va avea intrarea liberă în toate secţiile între orele 10.00-24.00, Muzeul de Istorie va vernisa astăzi două expoziţii. Prima se numeşte „Valori culturale bibliofile din Anticariate", la care vor expune anticarii şi colecţionarii Marin Văduva, Bogdan Vasile şi Ionuţ Olteanu. Cea de-a doua poartă semnătura artiştilor plastici Sergiu Dumitrescu Jr., Traian Tsamuris, Ionuţ Kheleş şi se numeşte „Radical din Eu".

Tot la Muzeul de Istorie va avea loc şi colocviul tematic „Bibliofilia între pasiune şi cultură".

Deschis şi la Muzeuld e Artă

La Muzeul de Artă Vizuală uşile vor fi deschise gratuit pentru vizitatori între orele 20.00 şi 24.00.

"Noaptea muzeelor" a fost iniţiată în 2005 în Franţa cu scopul de a atrage spre instituţiile muzeale un public cât mai numeros.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite