NOAPTEA MUZEELOR: Dacă a fost gratis, vizitatorii au dat năvală în muzee!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa cum se aşteptau, reprezentanţii muzeelor din Galaţi au fost asaltaţi sâmbătă noaptea de mii de vizitatori. Porţile acestora vor fi deschise şi marţi, de Ziua Internaţională a Muzeelor.

La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi au venit sâmbătă noaptea peste 4.000 de vizitatori. Cu mic, cu mare,
publicul a luat cu asalt muzeul gălăţean încă de la ora 18.00.

„Pentru prima dată, publicul vizitator a avut acces în spaţiul tehnologic al acvariilor, grupuri succesive de câte 30 persoane fiind ghidate de către specialiştii muzeului în acest domeniu atât de frumos pe care îl reprezintă lumea peştilor", spune purtătorul de cuvânt al muzeului, Florin Matei.

Chiar dacă vremea nu a fost propice pentru observaţiile astronomice, proiecţiiile de la Planetariu au fost pe placul celor pasionaţi de astronomie iar filmele documentare prezentate au atras numeroşi vizitatori.

La Muzeul de Arte Vizuale numărul celor care au venit să vadă expoziţiile a fost neaşteptat de mare.

„Mulţi, peste 1.000 de oameni, au călcat pragul muzeului nostru pentru a vedea exponatele din patrimoniul muzeului sau expoziţiile temporare. Pot să vă spun că la început, pe la ora 18.00, am făcut faţă cu greu abundenţei de vizitatori", spune purtătorul de cuvânt al muzeului, Ada Simona Biriş.

Printre cei care au semnat în cartea de onoare a muzeului se putea regăsi şi însemnări în franceză sau în engleză!

La muzeul de Istorie au ajuns aproape 1.000 de oameni care n-au fost dezamăgiţi: au avut de vizitat două expoziţii deschise chiar în acea zi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite