Peste 100 de angajaţi ai Direcţiei de Finanţe Galaţi au protestat azi în faţa sediului-VIDEO şi FOTO GALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest spontan la Finanţe
Protest spontan la Finanţe

Circa 100 de angajaţi de la finanţele gălăţene au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de măsurile luate de Guvernul Boc.

GALERIE FOTO AICI

Protestatarii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit veniturile suplimentare pentru lunile august şi septembrie.

"Ne-a luat şi pe noi prin surprindere. Nu ne aşteptam la aşa ceva", a spus George Marinescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Finanţe Publice Galaţi.

VEZI AICI DECLARAŢIILE LIDERULUI DE SINDICAT, DAN MIHALACHE

Angajaţii Finanţelor spun că nu mai pot trăi cu salarii de 6-700 de lei şi cer dreptul de a avea în continuare sporuri.

Şi angajaţii de la Administraţia Finanţelor Publice din Tecuci protestează în acest moment.

Salariile angajaţilor din Ministerul Finanţelor Publice se clasează pe ultimul loc în sistemul bugetar, a transmis miercuri instituţia. Ministrul Ialomiţianu spune că a făcut demersuri pentru alinierea lor la celelalte venituri din instituţiile bugetare.

Până în luna iulie 2010, salariul unui angajat al Ministerului Finanţelor Publice era compus din salariul de bază plus stimulente, care, conform legii, se acordau în funcţie de reultatele fiecărui angajat. În timp, stimulentele au devenit parte a venitului fiecărui angajat. „Cunoscând situaţia dificilă a angajaţilor, în urma cu aproximativ o lună, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, a făcut demersuri ca prin Legea de aprobare a modificărilor Ordonanţei Guvernului nr.1/2010 salarizarea personalului ministerului Finanţelor Publice să se ridice la nivelul salarizării din celelalte instituţii bugetare", se arată într-un comunicat al insituţiei.

În acest moment, proiectul de modificare este în plenul Camerei Deputaţilor pentru a fi supus votului final. Actul normativ îşi va produce efectele imediat după publicarea în Monitorul Oficial al României.

„De altfel, ministrul Gheorghe Ialomiţianu a comunicat demersurile făcute tuturor participanţilor la protest şi a răspuns tuturor întrebărilor care i-au fost adresate. Mai mult, a desemnat o echipă din conducerea ministerului pentru a continua discuţiile cu reprezentanţii angajaţilor", mai precizează documentul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite