Municipiul Galaţi, selectat la cel mai mare concurs naţional de arhitectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul de la Dunăre a fost selectat pentru a participa la concursul naţional de arhitectură 'Arhetipuri', cel mai mare concurs de arhitectură din anul 2010 din România.

Concursul are ca obiect proiectarea unui Pavilion Temporar cu o puternică atractivitate socială, reper arhitectural în oraş, magnet şi catalizator urban, situat într-un spaţiu public.

"Concursul este destinat tuturor arhitecţilor, profesionişti sau studenţi, care pot participa individual sau în echipă, implicând şi alte categorii profesionale precum urbanişti, designeri şi creatori în domenii conexe. Competiţia va fi arbitrată de un juriu de prestigiu, format din arhitecţi naţionali şi internaţionali", a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco. 

Alături de Galaţi în concursul Arhetipuri mai participa 8 municipii: Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Ploieşti, Sibiu, Timişoara şi Vaslui.Municipiul Galaţi participă în acest concurs cu două amplasamente, unul în scuarul din Str. Domnească nr. 66-68, iar celălalt, pe aleea pietonală principală de pe faleza inferioară a Dunării (zona Port). În fiecare dinre aceste amplasamente este pusă la dispoziţie o suprafaţă de 100 mp în care poate fi amplasat pavilionul temporar.

Concursul se desfăşoară în două faze: Faza I. 1 aprilie - 26 iunie 2010, urmată de organizarea unei expoziţii cu proiectele câştigătoare;  Faza a II-a. 26 iunie - 31 iulie 2010, încheiată cu desemnarea proiectului câştigător.

Pavilionul temporar din proiectul câştigător va fi realizat cu finanţare integrală din surse private, fără cofinanţare publică locală, şi va funcţiona maxim 12 luni, după care construcţia va fi demontată. Premiile acordate vor fi în valoare de peste 30.000 EURO.

Premiile etapei I se situează la valoarea de 12.000 Euro iar premiile etapei a II-a se situează la valoarea de 20.000 Euro. Proiectul câştigător va fi construit.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite