Municipalitatea vrea să continuie lucrările ISPA în cartierele Fileşti şi Barboşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, a declarat că a primit acceptul verbal pentru a putea accesa o finanţare din partea Uniunii Europene în vederea continuării programul ISPA - care vizează modernizarea infrastructurii subterane de canalizare.

Continuarea programului ISPA în judeţul Galaţi va avea la dispoziţie fondurile de 129 milioane de euro. Destinaţia acestor sume, în municipiul Galaţi, este: realizarea unei noi trepte de epurare la staţia de tratare a apei şi amenajarea reţelei de canalizare în cartierele Fileşti şi Barboşi.


"Până acum nu am avut bani decât să facem o staţie cu două trepte de epurare, cu noul program sperăm să mai facem o nouă treaptă. Pe lângă aceste obiective am în plan să realizez şi canalizarea în cartierele Fileşte şi Barboşi", a explicat Dumitru Nicolae.


În ceea ce piveşte ISPA 1, în acest moment sunt finalizate 76 la sută din lucrările de a reţeaua de canalizare, lucrări executate de VEGA 93. La Staţia de Epurare sunt terminate 72 la sută din totalul lucrărilor executate de firma din Turcia, Yapi.


"Aici sunt probleme cu societatea care execută lucrările, este vorba de firma Yapi care a intrat în faliment. Societatea a fost cumpărată de un grup englez, Grifon, şi aşteptăm ca firma britanică să bage banii în antreprenor pentru a porni lucrările", a declarat primarul.


Pe lângă aceste lucrări mai sunt deschise şantiere şi la Staţia de Pompare.


Dumitru Nicolae a spus că speră să până în vara lui 2011 toate lucrările din cadrul ISPA să fie finalizate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite